Πέμπτη 18.08.2022
More

  «Έφυγε» από τη ζωή ο φωτορεπόρτερ των διασήμων, Δημήτρης Αλεξιάδης

  «Εφυγε» από τη ζωή ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Αλεξιάδης, έπειτα από σύντομη μάχη με σοβαρή ασθένεια.

  Ο Δημήτρης Αλεξιάδης ήταν ο φωτορεπόρτερ των διασήμων, εκείνος που με τον φακό του απαθανάτιζε πολιτικούς, αστέρες και προσωπικότητες που κοσμούσαν τα εξώφυλλα της εποχής, όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Μαρία Κάλλας. Ο Δημήτρης Αλεξιάδης είχε καταγράψει με τον φακό του τις τελευταίες εκτελέσεις θανατικής ποινής στην Ελλάδα, ενώ στον εγχώριο και διεθνή Τύπο κυκλοφορούσαν φωτογραφίες του με τον Αριστοτέλη και τον Αλέξανδρο Ωνάση, την Τζάκι Κένεντι, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και άλλους πολιτικούς.

  Η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος

  «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, Δημήτρης Αλεξιάδης, μετά από σύντομη μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο Δημήτρης Αλεξιάδης ήταν ο φωτορεπόρτερ των διάσημων. Στον φωτογραφικό του φακό πόζαραν πολιτικοί, αστέρες και προσωπικότητες, κοσμώντας τα εξώφυλλα της εποχής, όπως η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

  Τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή Τύπο κυκλοφόρησαν αμέτρητες φωτογραφίες του με τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, την Jaqueline Kennedy Onassis, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πολλούς άλλους πολιτικούς, ενώ ήταν ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε με τον φακό του τα καρέ των τελευταίων εκτελέσεων θανατικής ποινής στην Ελλάδα.

  Συνταξιούχος από το 2005 συνέχιζε να φωτογραφίζει γεγονότα και στιγμές στον τόπο κατοικίας του, την Αθήνα, μέχρι το τέλος. «Μια φορά φωτορεπόρτερ, για πάντα φωτορεπόρτερ» έλεγε όταν δεχόταν φίλους στην οικία του στην Κυψέλη, που φιλοξενούσε και το τεράστιο αρχείο του. Εκεί, πλαισιωμένος από φωτογραφικές μηχανές, δικές του αλλά και του πατέρα του, συνήθιζε να αναπολεί και να διηγείται την ιστορία κάθε μιας φωτογραφίας, από τα 7.500 και περισσότερα θέματα που κάλυψε στην επαγγελματική του ζωή.

  Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ειλικρινή και αξιαγάπητο «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ