Τρίτη 28.06.2022
More

  «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»

  Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»

  Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS και σε συνεργασία με επτά δήμους σε όλη την Ελλάδα και το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, η έκθεση αποτελεί τον καρπό ενός φωτογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε ο ΔΟΜ  στις πόλεις της Αθήνας, του Ηρακλείου, των Ιωάννινων, της Κατερίνης, της Λιβαδειάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

  Η προετοιμασία της έκθεσης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν μικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων – αποτελούμενες από Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες – συναντήθηκαν για πρώτη φορά, για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ίδια την ταυτότητα των πόλεων που ζουν μαζί. Με την υποστήριξη του προγράμματος HELIOS, των τοπικών κοινωνιών και υπό την εθελοντική καθοδήγηση έγκριτων φωτογραφικών εταίρων από κάθε πόλη, οι ερασιτέχνες φωτογράφοι ξεκίνησαν το καλλιτεχνικό ταξίδι τους στις γειτονιές στις οποίες ζουν, για να αναδείξουν ό, τι τους συναρπάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει.

  Μέσα από το φακό των ερασιτεχνών καλλιτεχνών, η έκθεση έχει ως σκοπό να συμβάλει στο διάλογο σχετικά με τις αντιλήψεις για την ταυτότητα των πόλεων και να αναδείξει πτυχές της αρμονικής συνύπαρξης προσφύγων, μεταναστών και κοινοτήτων υποδοχής.

  Η συλλογική έκθεση φωτογραφίας αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλαισίου δραστηριοτήτων ένταξης και ευαισθητοποίησης που υλοποιούνται από τον ΔΟΜ σε στενή συνεργασία με Δήμους και Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών, προβάλλοντας και προωθώντας καλές πρακτικές ένταξης των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο. Η έκθεση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME).

  Συμμετέχοντες/ουσες:

  Αθήνα: Hesh Rasul Ata, Νένα Ζώη, Eva Khalil, Άρτεμις Σκυφά, Lindita Vendresha

  Ηράκλειο: Αlisher (Ali) Kashimi, Hafeez Moradi, Taha Muhammad, Χριστόφορος Κουτελιέρης, Γεώργιος Σωμαράκης

  Θεσσαλονίκη: Samara Albazerkan, Ayad Dawoodi, Daniel Mbuyi, Πέτρος Μπάντης, Μαρία Πασχαλίδου, Στέλλα Πέρπερα

  Ιωάννινα: Δήμητρα-Αγγελική Βασιλείο, Barzan Hasan, Uriche Reyonos Foubou, Khansa Hamme, Mamadi Touré

  Κατερίνη: Fawzi Hamo, Lilav Hamo, Nedal Hamo, Γεωργία Ελμαλιώτη, Θάνος Κόσυβας, Γιώργος Μυτελέτσης

  Λιβαδειά: Jalal Al Hajjo, Amira Al Jammal, Mohaimen Al Thedan, Αθανασία Γιούλα, Γεωργία Γιούλα

  Πειραιάς: Madalina Manaila, Muhammad Umer, Mwa Mungu, Othman Ahmed, Jean-Didier Totow, Φραγκούλης Φουστέρης

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ