Κυριακή 22.05.2022
More

  «Η πόλη όπου ζω…»

  Έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών

  Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η πόλη όπου ζω…» στην οποία αποτυπώνονται πτυχές της πόλης των Ιωαννίνων, μέσα από τη ματιά των ασυνόδευτων ανηλίκων, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

  Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων λειτουργίας της Ασφαλούς Ζώνης (Safe Zone) για ασυνόδευτους ανήλικους στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας «Αγία Ελένη» στο νομό Ιωαννίνων και συμπίπτει με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Οι ανήλικοι που φιλοξενήθηκαν στην Ασφαλή Ζώνη είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, αναπτύσσοντας δεξιότητες και ανακαλύπτοντας νέα ταλέντα.

  Η διοργάνωση της έκθεσης έγινε με σκοπό να αναδειχθεί η σύνδεση των ανηλίκων με την πόλη, μία σχέση διαλεκτική, που ωστόσο κουβαλά μνήμες και συναισθήματα και από τον τόπο καταγωγής τους.

  Ο στόχος της λειτουργίας των Safe Zones ήταν η προσωρινή στέγαση και υποστήριξη ασυνόδευτων ανήλικων ηλικίας 14 -18 ετών μέσα σε Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας, ως εναλλακτικό μέτρο στην Προστατευτική Φύλαξη και την αστεγία, και έως ότου εξασφαλιστούν καλύτερες επιλογές θέσεων φιλοξενίας, όπως π.χ. ξενώνες και διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης. Τόπος έκθεσης: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, αίθουσα Μεντρεσές, Αγίας Μαρίνας 55

  Διάρκεια: 26 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2021

  Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 και 18:00-20:30

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ