Τρίτη 28.06.2022
More

  Νησί Ruegen: Fantasy or Reality; Μια έκθεση που αξίζει να δείτε!

  Η ταλαντούχα Μαριλένα Γκόνη παρουσιάζει την πρώτη της φωτογραφική έκθεση

  Ένας δικός μας άνθρωπος, ένα νέο κορίτσι με όνειρα και πολλές δυνατότητες, παρουσιάζει την πρώτη της φωτογραφική έκθεση με τίτλο: Νησί Ruegen: Fantasy or Reality; Η έκθεσή της φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

  Η Μαριλένα Γκόνη παρουσιάζει μέσα από τις φωτογραφίες της, το ταλέντο της αλλά και τις πολλές δυνατότητες που έχει.

  Μιλώντας στο ITV, η Μαριλένα, μίλησε για την πρώτη της προσπάθεια που δημιουργεί πολλές προσδοκίες για τα επόμενα βήματά της. Η ίδια άλλωστε, είναι άνθρωπος που δουλεύει στα Μέσα και η σχέση της με την εικόνα είναι πολυδιάστατη.

  Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, όταν βρέθηκε στη Γερμανία για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο:

  «Πριν από περίπου 3 χρόνια βρέθηκα στην πολύ ευχάριστη θέση, να αποτελώ μία από τις συμμετέχουσες σ’ ένα από τα πιο γεμάτα και μαγευτικά σεμινάρια που είχα την ευκαιρία να απολαύσω. Εμπειρίες, νέες εικόνες σε ξεχωριστά μέρη, συναναστροφή με φανταστικούς ανθρώπους που είχαν να με διδάξουν για θέματα ζωής και εργασίας. Το σεμινάριο γινόταν στο νησί της Γερμανίας – ναι! καλά διαβάζετε! – με το όνομα Ruegen. Όχι απλά μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ μία χώρα που δεν είχα πάει ποτέ, αλλά και να ανακαλύψω και ένα μέρος που δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει… Πυκνή βλάστηση, ψηλά λεπτά δέντρα, άγρια μονοπάτια και μία θέα… δεν είχα ξαναδεί τόσο λευκούς βράχους. Για αυτό και η ονομασία τους είναι chalkcliffs, δηλαδή βράχοι από κιμωλία. Και μετά άρχισα να θυμάμαι από τα μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου μου, που είχα ξαναδεί τέτοιο θέαμα…» λέει δείχνοντας πόσο την ενέπνευσε το μέρος αλλά και οι εργασίες του συνεδρίου που παρακολούθησε.

  Σύμφωνα με την Μαριλένα Γκόνη, το μέρος δεν ενέπνευσε μόνο εκείνη, αλλά και το Γερμανό ζωγράφο Caspar David Friedrich, Γερμανός ζωγράφος της ρομαντικής περιόδου. «Ακολουθώντας τα μονοπάτια που πιθανότατα ακολούθησε και ο καλλιτέχνης, βρήκα και εγώ την ευκαιρία να αποτυπώσω εικόνες, μέσω της φωτογραφίας, δημιουργώντας την αίσθηση ενός τοπίου αλλιώτικου και ξένου από τον κόσμο που ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει. Ενός τοπίου που, μέσω της φωτογραφίας αποδομήθηκε και δημιουργήθηκε ένα νέο περιβάλλον, ένας άλλος κόσμος, έτσι όπως τον αισθάνθηκα εγώ. Άλλωστε, ένας από τους ρόλους και τα όμορφα στοιχεία που έχει η φωτογραφία, είναι ακριβώς αυτό. Να απομονώνουμε λεπτομέρειες από το φυσικό μέρος και να δημιουργούμε μία διαφορετική αίσθηση».

  Καταλήγοντας, ευχαρίστησε για το ίδρυμα Γκανή: «Θέλω να πω  ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή για την ευκαιρία που μου δίνει να πραγματοποιήσω την πρώτη μου ατομική έκθεση και να εκφράσω με εικόνες την δική μου προσωπική άποψη για τον κόσμο».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ