Παρασκευή 23.10.2020
More

  «Τα Γιάννενα στο Πέρασμα των χρόνων»- Μία φωτογραφική έκθεση

  Η έκθεση λειτουργεί για 4η συνεχή χρονιά

  Η ανακοίνωση της παράταξης Ιωάννινα_2023:

  «Λειτουργεί για 4η κατά σειρά χρονιά μία -μεγάλης ιστορικής αξίας- φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Ένας Τοίχος για την Πόλη – Τα Γιάννενα στο Πέρασμα των χρόνων»,
  στο χώρο στάθμευσης του Ορφέα, που παραπέμπει στην πόλη που παραλάβαμε και μεγαλώσαμε. Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει τις ευθύνες που έχουμε για την εξέλιξή της.

  Στα δημόσια σχολεία της πόλης αυτής (διαχρονικούς πυρήνες μεταλαμπάδευσης της γνώσης και διατήρησης της εθνικής παράδοσης), εκπαιδευτήκαμε εμείς και τα παιδιά μας, ενώ στους δημόσιους χώρους συζητήσαμε, αστειευτήκαμε, κοινωνικοποιηθήκαμε, ωριμάσαμε ως κοινωνικές οντότητες.

  Η πρωτοβουλία αυτή δεν απευθύνεται στον απαθή κάτοικο, αλλά στον δραστήριο και ενεργό πολίτη. Αυτόν που έχει ανάγκη ο Δήμος και η πολιτική ζωή του τόπου σήμερα. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει εμφάνιση και λειτουργία ο Δήμος μας, είναι διαρθρωτικές και μεγάλης κλίμακας και O σιωπών δοκεί συναινείν στην υφιστάμενη αδράνεια.

  Ο Δήμος μας, σήμερα, έχει ανάγκη από την αναδιάρθρωση του πολιτικού δυναμικού της πόλης και από δυναμικές επεμβάσεις και έργα που θα την μετατρέψουν σε περιβάλλον κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών εξελίξεων.

  Γνώση, εμπειρία, τεκμηριωμένα αποτελεσματικές αναφορές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων, και, κυρίως, πολίτες που θεωρούν την υπεύθυνη διαχείριση των κοινών θεμάτων κύριο στοιχείο των υποχρεώσεών τους προς τις επόμενες γενιές, αποτελούν τις προδιαγραφές κάθε διαχειριστή των κοινών συμφερόντων σήμερα. Έργω κ’ουκέτι μύθω.

  Συγχαίρουμε τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Σιούτη και τους υπόλοιπους συντελεστές της έκθεσης, για την προσφορά τους στην πόλη και προτρέπουμε κάθε συνδημότη να λάβει γνώση αυτής της αποτύπωσης της ιστορίας της πόλης.

  Τέλος, η παράταξη εκφράζει την θλίψη της για το πρόσφατο γεγονός του βανδαλισμού του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική. Η Ιστορία δεν διαγράφεται και η διαρκής απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των αγωνιστών και των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας, πρέπει να είναι μέλημα όλων των Ελλήνων. Η ανακατασκευή του μνημείου, αλλά και η εύρεση και η παραδειγματική τιμωρία των δραστών του βανδαλισμού, πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα των αρμοδίων αρχών.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη»

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη», λέει ο Χ. Χαρίσης

  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έγγραφα και οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30

  Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα τίθεται από το Σάββατο σε ισχύ για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο κινδύνου   

  Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα

  Ανίχνευση κορωνοϊού μεν, αλλά και χωρίς ίχνη περιοχές που είχαν δώσει θετικό σήμα παλιότερα

  Στο επίκεντρο το «κοκκίνισμα» των Ιωαννίνων

  Συζήτηση εφ' όλης της ύλης στο περιφερειακό συμβούλιο

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.