Πέμπτη 30.06.2022
More

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων συμμετέχει στη δράση «Το Μουσείο πάει σχολείο»

  Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, συμμετέχει στη δράση με τίτλο «ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνδρομή της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά το χρονικό διάστημα 18- 22 Οκτωβρίου, η οποία σχεδιάστηκε και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

  Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνει την παρακάτω δράση σε επιλεγμένες ομάδες κοινού -μαθητές της πόλης των Ιωαννίνων.

  – Εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην περιοδική έκθεση «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron» στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, καθημερινά και ώρες 11:00 -12:00 π.μ. σε σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων. Τις περιηγήσεις διάρκειας μιας ώρας θα πραγματοποιήσει η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Δήμητρα Παπαϊωάννου. Θα τηρηθούν όλα τα τρέχοντα μέτρα, όπως αυτά διαμορφώνονται με τις σχετικές εγκυκλίους για τα μέτρα κατά της διασποράς του covid: ομάδες 20 ατόμων με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

  – Επιπλέον η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων προβάλει διαδικτυακά την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ο καιρός της επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron». Η έκθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Η ψηφιακή της παρουσίαση αποτελεί μέρος των δράσεων επικοινωνίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με το κοινό και ενίσχυσης της πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά, ως αντιστάθμισμα στις ιδιαίτερες, περιοριστικές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία τα τελευταία έτη. Την ξενάγηση πραγματοποιεί η αρχαιολόγος Δήμητρα Παπαϊωάννου και η δημιουργία του βίντεο έγινε από τον φωτογράφο της Εφορείας, Παναγιώτη Τσιγκούλη.

  – Η ψηφιακή περιήγηση είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο www.amio.gr, στο κοινωνικό δίκτυο https://www.facebook.com/amiogr και στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://youtu.be/vy1GLw9ktVg .

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ