Τετάρτη 24.07.2024
More

  Μενδώνη: Κινηματογράφοι και θέατρα μπορεί να ανοίξουν με αλλαγές το φθινόπωρο

  Σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να ανοίξουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι το φθινόπωρο, προανήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.  

  «Εάν δεν έχουμε κάτι δυσάρεστο, μπορεί να ανοίξουν με μέτρα, όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα», δήλωσε η κ. Μενδώνη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Θέλει συστηματική οργάνωση, σε είσοδο και έξοδο, για να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρου. Μέσα στον οποιονδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως να καθόμαστε πιο αραιά. Αλλά οι οικογένειες θα μπορούν να κάθονται δίπλα- δίπλα. Δεν είναι απλό, χρειάζεται προσαρμογή», συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού.

  Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», η Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι έγινε ανάθεση των παραγωγών στους εποπτευόμενους φορείς, οι οποίοι συνεργάζονται με την αγορά. «Από τον Οκτώβριο θα εγκαινιάσουμε μια πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τον θεσμό αυτό», δήλωσε ακόμη και πρόσθεσε ότι φέτος στόχος ήταν «να δώσουμε δουλειά σε όσους ανθρώπους μπορούν να δουλέψουν και να διασφαλίσουμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι για τους πολίτες και τους τουρίστες».

  Η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι ο πολιτισμός δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά από τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς «αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων».

  Μιλώντας για τις δυσκολίες της νέας πραγματικότητας, η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι η οδηγία του ΕΟΔΥ είναι στους ανοιχτούς χώρους να κρατούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους. Ως παράδειγμα έφερε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, λέγοντας ότι «είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τις Όρνιθες. Όταν τους είπαμε για πρόβες με μάσκα, ο σκηνοθέτης είπε ότι προσαρμόζει τη σκηνοθεσία ώστε οι ηθοποιοί να έχουν προσωπίδες με μάσκα».

  Τέλος, η υπουργός Πολιτισμού διαβεβαίωσε ότι η Εθνική Πινακοθήκη θα είναι έτοιμη στις 25 Μαρτίου 2021. «Υπήρχε μια καθυστέρηση, γιατί έκλεισαν εργοστάσια από τα οποία προμηθευόμασταν πρώτες ύλες», σημείωσε για το θέμα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ