Κυριακή 21.07.2024
More

  Νέα σημαντική βράβευση για την Διαμαντίνα Βραχλιώτη

  Βραβείο στη συνθέτιδα Διαμαντίνα Βραχλιώτη για το έργο της Dii Manes το οποίο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Ηλεκτροακουστικής – Ηλεκτρονικής Μουσικής «Μιχάλης Αδάμης» της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 22-23 Μαΐου 2024.

  Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών παρουσίασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη και μουσικολόγο Μιχάλη Αδάμη (1929-2013), έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 22 και 23 Μαΐου 2024, ώρα 20.30.

  Το αφιέρωμα περιλάμβανε δύο συναυλίες και μια ημερίδα. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των έργων των έξι φιναλίστ του Διαγωνισμού Σύνθεσης «Μιχάλης Αδάμης» και δύο έργα του τιμώμενου συνθέτη. Τη δεύτερη ημέρα διεξήχθη ημερίδα όπου μίλησαν συνθέτες και καθηγητές οι οποίοι γνώριζαν τον Μ. Αδάμη και το έργο του. Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία συνθετών, μελών της Ε.Ε.Μ., η βράβευση των έργων του διαγωνισμού και ένα έργο του Μ. Αδάμη σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

  Η πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών συνιστά φόρο τιμής στον πρωτοπόρο δημιουργό, ενθαρρύνοντας συνάμα την καλλιτεχνική έκφραση και υλοποιήθηκε με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία και στήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ