Δευτέρα 22.07.2024
More

  Προπόνηση στο Πανηπειρωτικό για την Εθνική Γυναικών

  Με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται στα Ιωάννινα το προπονητικό καμπ και η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών εν όψει του τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» που θα διεξαχθεί από τις 17 έως 19 Ιουνίου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων.

  Χθες, Τετάρτη, η απογευματινή προπόνηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. όπου την υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, Σταύρος Σιούλας.

  «Ως μέλος της διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι, θα ήθελα να αναφέρω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή που έχουμε να φιλοξενούμε την Εθνική Γυναικών, αφού μετά την άψογη συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και την Επιτροπή Διοίκησης του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, μάς δόθηκε η δυνατότητα να βοηθήσουμε την ομάδα να προετοιμαστεί καλύτερα ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει», δήλωσε ο κ. Σούλας και συμπλήρωσε.

  «Την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενήσουμε τις Εθνικές ομάδες της Κροατίας και της Δανίας, οι οποίες θα προπονηθούν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο 3o Διεθνές Τουρνουά που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη. Ως διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι., δεσμευόμαστε ότι κάθε φορά που θα υπάρχει μία σημαντική δραστηριότητα και μία μεγάλη διοργάνωση, θα είμαστε αρωγοί ώστε να βοηθήσουμε τον αθλητισμό της πόλης».

  Η διεθνής γκαρντ, Ελεάννα Χριστινάκη, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι. για τη φιλοξενία τονίζοντας ότι, «είναι πολύ σημαντικό που στηρίζει τον γυναικείο αθλητισμό», ενώ η σέντερ της ομάδας, Βασιλική Λούκα, αναφερόμενη στη σημασία που έχει η παρουσία της Εθνικής Γυναικών σε πόλεις της περιφέρειας, δήλωσε: «Κάθε φορά που η ομάδα πηγαίνει σε πόλεις της επαρχίας είναι πολύ σημαντικό για τις νέες αθλήτριες  να έρχονται να βλέπουν κάποιες παίκτριες που έχουν ως πρότυπο, κάτι το οποίο νομίζω ότι θα τις βοηθήσει να συνεχίσουν την πορεία τους στο μπάσκετ».

  Σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, παίκτριες της Εθνικής Γυναικών θα επισκεφθούν το Οικοτροφείο Ιεράς Μονής Ντουραχάνης, καθώς και τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

  Αύριο, Παρασκευή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αλλά και την συμπλήρωση 37 χρόνων από το έτος που άλλαξε την Ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα με την κατάκτηση του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1987, η ΕΟΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα, «Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας».

  Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου από τις 9 το πρωί, παρουσία της Εθνικής Γυναικών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ