Τρίτη 21.09.2021
More

  Το «Καρναβάλι των Ζώων» στην ψηφιακή σκηνή

  Διαδικτυακές πρεμιέρες από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

  Συνεχίζει με διαδικτυακές πρεμιέρες το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο κανάλι του στο YouTube, θα προβληθεί το πρώτο μέρος της σειράς: «Μουσική Κλωστή Δεμένη… με έργα διασκευασμένα για μικρούς και μεγάλους».

  Ο Ελευθέριος Καραγιάννης στη διασκευή και τα πνευστά, η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο  και η  Βικτωρία Καπλάνη -ανάγνωση-επιμέλεια, παρουσιάζουν το «Καρναβάλι των ζώων».

  Πρόκειται για την πιο γνωστή σύνθεση του Γάλλου συνθέτη Καμίγ Σεν Σανς Μία ορχηστρική σουίτα, την οποία θα ακούσουμε σε διασκευή για πνευστά και πιάνο και η οποία αποτελείται από 13 εικόνες πλαισιωμένες με εισαγωγή και φινάλε.

  Ο Καμίγ Σαιν Σανς έγραψε το «Καρναβάλι των Ζώων» το 1886 κάνοντας διακοπές σ’ ένα αυστριακό χωριό. Το θεώρησε δημιούργημα απλοϊκό και ανάξιο να παιχτεί πλάι στα άλλα συμφωνικά του έργα. Δεν ήταν, κατά τη γνώμη του, τίποτα περισσότερο από μια σειρά μουσικών ασκήσεων, ένα παιχνίδι για να κυλά ευχάριστα η ώρα. Έτσι, λοιπόν, το έργο αυτό έμεινε στα χαρτιά 36 ολόκληρα χρόνια και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1922, όταν ο δημιουργός του είχε πεθάνει πια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ