Τετάρτη 22.09.2021
More

  Πότε ανοίγουν ξανά μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και θερινά σινεμά

  Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και θερινών σινεμά παρουσίασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

  Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

  Αναλυτικά:

  Αρχαιολογικοί χώροι

  Οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν στις 18 Μαΐου και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου. Ανά ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ενώ θα γίνει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Παράλληλα θα ισχύσουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους και ρύθμιση της ροής εισόδου – εξόδου για το κοινό.

  Θερινά σινεμά

  Τα θερινά σινεμά ανοίγουν την 1η Ιουνίου με ανώτατο όριο πληρότητας στο 40%, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος με ειδικούς κανόνες και ρύθμιση για την είσοδο και την έξοδο των θεατών.

  Μουσεία

  Αν συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, τα μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά αποστάσεις 2 μέτρων. Στο εσωτερικό θα επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος και θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, θα γίνεται σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, με ειδικούς κανόνες.

  Ζωντανά θεάματα – Δρώμενα

  Όποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοικτούς χώρους. Οι καλλιτέχνες και όσοι άλλοι βρίσκονται επί σκηνής «με μη ιατρική μάσκα» θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

  Και εδώ το όριο πληρότητας θα είναι στο 40%, ώστε να εξασφαλιστούν οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων και, σε περίπτωση εκδήλωσης που το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρων.

  Οι συστάσεις και οι κανόνες των προηγούμενων κατηγοριών θα ισχύσουν και εδώ ενώ θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κ.λπ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ