Τρίτη 28.06.2022
More

  Ψηφιακές δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

  Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, την Τρίτη 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021, με θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», διοργανώνει για μικρούς και μεγάλους τις ακόλουθες ψηφιακές δράσεις:

  • Ξανασχεδιάζοντας τον φτερωτό κεραυνό του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων
   Τολμηροί συνδυασμοί ετερόκλητων αντικειμένων και αναπάντεχα ταιριάσματα, προτείνουν μια διαφορετική θεώρηση του λογότυπου του Μουσείου, σύμφωνη με το πνεύμα του εορτασμού.

  Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Ιουλία Κατσαδήμα,, Ελένη Βασιλείου

  • Χρωματίζω…την προϊστορία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
   Ψηφιακή εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εφαρμογή, που αξιοποιεί εκθέματα από τον τομέα των προϊστορικών συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Απευθύνεται σε παιδιά 9 έως 11 ετών και αποσκοπεί στην εξοικείωση με όψεις της προϊστορικής ζωής στην Ήπειρο.

  Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Ελένη Κοτζαμποπούλου, Παρασκευή Γιούνη, Ελένη Βασιλείου, Χρήστος Κλείτσας

  • Ανάρτηση ερωτηματολογίου με τίτλο «Μουσεία στον καιρό της πανδημίας». Οι χρήστες/ επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων στο Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο on line, όπου θα καταγράφουν την εμπειρία τους για τον έναν χρόνο πανδημίας σε σχέση με τα μουσεία.
   Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Ελένη Βασιλείου, Ιουλία Κατσαδήμα
  • Διαδικτυακές ξεναγήσεις στις τρεις περιοδικές εκθέσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων από αρχαιολόγους της Εφορείας.

  Οι δράσεις θα είναι προσβάσιμες από τις 18 Μαΐου 2021,στον ιστότοπο www.amio.gr και στο κοινωνικό δίκτυο https://www.facebook.com/amiogr.

  Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο άμεσο μέλλον, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της, προγραμματίζει δύο ψηφιακές δράσεις: η μία θα επικεντρώνεται σε ένα επιλεγμένο έκθεμα των Μουσείων της Εφορείας και η δεύτερη θα περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις-ξεναγήσεις αρχαιολογικών χώρων του Νομού Ιωαννίνων από τους αρχαιολόγους της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ