Σάββατο 25.03.2023
More

  Έργα Παύλου Καρρέρ και Νίκου Σκαλκώτα την 25η Μαρτίου

  Αφιερωματικό βίντεο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

  Με ένα αφιερωματικό βίντεο με αποσπάσματα από την όπερα «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ και τους «Ελληνικούς χορούς» του Νίκου Σκαλκώτα η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) θα τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821,

  την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 20.00. Το βίντεο θα προβληθεί στο nationalopera.gr, στο Facebook και στο YouTube της ΕΛΣ. Η παραγωγή τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

  To δίπτυχο όπερας και χορού «Δέσπω – Ελληνικοί χοροί» βιντεοσκοπήθηκε στις 6 και 7 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμο στην GNO TV στις αρχές Μαΐου. Αποσπάσματα από τη νέα φιλόδοξη παραγωγή θα προβληθούν για πρώτη φορά στο site και στα social media της ΕΛΣ στις 25 Μαρτίου στις 20.00. Το αφιερωματικό βίντεο προλογίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης, ενώ για τη σημασία των δύο εμβληματικών έργων της Επτανησιακής και της Εθνικής Σχολής αντίστοιχα μιλάει ο υπεύθυνος του Τομέα Δραματολογίας Νίκος Δοντάς. Η παραγωγή «Δέσπω – Ελληνικοί χοροί» υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ