Σάββατο 20.04.2024
More

  Τελευταίο τριήμερο για τη «Μητέρα του σκύλου»

  Στο τελευταίο τριήμερο μπαίνουν οι παραστάσεις του έργου «Η μητέρα του σκύλου». Η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της την Παρασκευή 9 το Σάββατο 10 και την Κυριακή11 Φεβρουαρίου. Το έργο που ανεβαίνει από την ΣΥΝΘΕΣΗ σε σκηνοθεσία Γιώργου Νάκου και σκηνική προσαρμογή της Ελευθερίας Πανταζή έτυχε θερμής υποδοχής από το θεατρόφιλο κοινό των Ιωαννίνων καθώς απέσπασε πολλές θετικές κριτικές και δεκάδες εγκωμιαστικά σχόλια.

  «Η μητέρα του σκύλου» αποτελεί ένα ταξίδι στη μνήμη και την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Μέσα από τα μάτια της Ρουμπίνης Μέσκαρη, μιας συνταξιούχου αρτίστας του θεάτρου με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραραού το κοινό ταξιδεύει στην κατοχική και μεταπολεμική Ελλάδα. Από τις αποσπασματικές αφηγήσεις της κεντρικής ηρωίδας, γνωρίζουμε και τους περιφερειακούς χαρακτήρες του ομώνυμου βιβλίου του Μάτεσι στο οποίο βασίζεται η σκηνική προσαρμογή του έργου.

  Πρόκειται για μια μοναδική performance όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση. Εικόνες από την κατοχική Ελλάδα ζωντανεύουν με όχημα το αριστουργηματικό κείμενο του Παύλου Μάτεσι και οδηγό την κατά γενική ομολογία εξαιρετική ερμηνεία της Ελευθερίας Πανταζή. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο λόμπι του ξενοδοχείου ERMIS. Το εισιτήριο κοστίζει 9,00€ και το μειωμένο 7,00€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Μαθητές, Άνω των 65). Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση.

  Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 9 το Σάββατο 10 και την Κυριακή11 Φεβρουαρίου στις 20:30. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691698

  Συντελεστές:

  Κείμενο: Παύλος Μάτεσις

  Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Γιώργος Νάκος

  Προσαρμογή – Ερμηνεία: Ελευθερία Πανταζή

  Παραγωγή: ΣΥΝΘΕΣΗ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ