Δευτέρα 28.11.2022
More

  «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο»

  Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» μια παράσταση πειραματικού θεάτρου σκιών με το Paramana Puppet Theater.

  «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ» είναι ένα διαχρονικό παραμύθι για παιδιά 5-12 ετών με θέμα την πιο σπουδαία αξία όλων, την αγάπη.
  Η ιστορία μιλά  για το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του, ο οποίος μόλις γύρισε από τον πόλεμο. Μέσα από τις περιπέτειες του νεαρού παιδιού, μαθαίνουμε πως η αγάπη όλα τα καταφέρνει.
  Είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικo παραμύθι  «Tsuki no Waguma», όπως εμφανίζεται στο βιβλίο της Clarissa  Pinkola Estes “Women who run with the wolves”.

  Διάρκεια: 45 λεπτά

  Η παράσταση είναι μοναδική στην Ελλάδα, καθώς το ParaMana χρησιμοποιεί τεχνικές και εξοπλισμό που δημιουργούν έναν κόσμο μαγικό και τόσο προσφιλή στην παιδική φαντασία:

  ·         Τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς

  ·         Μικροσκοπικές φιγούρες

  ·         Αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα

  ·         Αποκλειστικά ζωντανή αφήγηση

  ·         Hλεκτρονική μουσική επένδυση

  Με το πέρας της παράστασης μικροί και μεγάλοι ξεναγούνται στον κόσμο πίσω απ΄ την οθόνη και εντρυφούν στις λεπτές έννοιες του έργου με τη βοήθεια του ParaMana.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ