Τρίτη 18.06.2024
More

  Αύριο Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπουτάρη

  Πλούσιο το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου

  Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι Εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Αναγνώστης», διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 20:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπουτάρη σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη, «Εξήντα χρόνια τρύγος…», ενώ με τους συγγραφείς θα συνομιλήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

  Με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη λόγω οικογενειακής παράδοσης ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας.

  Την Πέμπτη έχουν σειρά οι μαθητικές συναυλίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων στη σχολή κιθάρας, καθώς νεαροί σολίστες αναμένεται να παρουσιάσουν σπουδαία έργα.

  Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του ΠΚΔΙ η συμφωνική ορχήστρα θα πραγματοποιήσει συναυλία παρουσιάζοντας την γνωστή σουϊτα «Αρλεζιάνα» ενώ θα ακολουθήσει το γνωστό αλλά ιδιαίτερης δυσκολίας κοντσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμανίνοφ.

  Τέλος, την Κυριακή στα παλιά Σφαγεία στις 8.30 το βράδυ το ΠΚΔΙ με την Πρεσβεία του Βελγίου και την Γαλλική κοινότητα του Βελγίου παρουσιάζει την πρώτη ταινία του αφιερώματος σε γνωστούς Βέλγους σκηνοθέτες. Προλογίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης πρόεδρος του Εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ