Παρασκευή 08.05.2026
More

    «Ο ΕΛΑΣ του Άρη, ο Ζέρβας του ΕΔΕΣ» τη Δευτέρα 11 Μαΐου

    Παρουσιάζεται στα Ιωάννινα το νέο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «Ο ΕΛΑΣ του Άρη, ο Ζέρβας του ΕΔΕΣ – Το μυθιστόρημα της χαμένης ενότητας».  Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τη συμπλήρωση 81 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών (9 Μαΐου 1945) και επιχειρεί να αναδείξει κρίσιμες πτυχές της περιόδου της Κατοχής και της Αντίστασης.

    Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο Αλέκος Φαρμάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Π.Ε. Ιωαννίνων, και η φιλόλογος Χρύσα Αντωνίου-Φωτάκη.

    Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η φιλόλογος Νίκη Ζούκη, η οποία θα διαβάσει και αποσπάσματα από το βιβλίο.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Άννα Γιώτη, πρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης «Η Αρχαία Δωδώνη», και ο Παναγιώτης Τσαμάτος, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ηπείρου. Στο έργο του, ο Δημήτρης Βλαχοπάνος προσεγγίζει ιστορικά και πολιτικά την περίοδο 1941–1944, εστιάζοντας στις αντιθέσεις μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων και στα ερωτήματα που προέκυψαν για τον έλεγχο της επόμενης ημέρας της χώρας.

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ, από την εφημ. “Πρ. Νέα” 8-5-2026

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ