Δευτέρα 22.07.2024
More

  Επενδύοντας στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου

  Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη

  Ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις δυνατότητες που υπάρχουν και για τον πλανήτη αλλά ειδικότερα για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτει, φτάνοντας σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, αναδεικνύει μέσα από το βιβλίο του με τίτλο «Επειδή δεν υπάρχει Planet B» ο Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

  Ο κ. Μανιάτης που βρέθηκε στα Ιωάννινα την Πέμπτη για την παρουσίαση του βιβλίου του που έγινε στον Πολυχώρο Δημ. Χατζής, τόνισε χαρακτηριστικά πως παρόλα όσα λέγονται αυτήν την περίοδο για τις περιορισμένες δυνατότητες της χώρας, η Ελλάδα έχει διαθέσιμα περί τα 100 δισ. μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις ιδιωτικές επενδύσεις ώστε να επενδύσει στην αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου και τα αποτελέσματα να είναι ορατά μέχρι το 2030 που θεωρείται το πρώτο χρονικό ορόσημο.

  Την παρουσίαση ου βιβλίου προλόγισαν ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Τσίμαρης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Τσίμαρης τόνισε πως σε μία περίοδο που όλοι μιλούν για την κλιματική κατάρρευση το βιβλίο του κ. Μανιάτη έρχεται για να δώσει μία νότα αισιοδοξίας, με βάση την εμπειρία του συγγραφέα, τις γνώσεις και τις λύσεις που προτείνει.

  Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του επέμεινε και αυτός στον αισιόδοξο χαρακτήρα του περιεχομένου του βιβλίου, ενώ έκανε ειδικότερη αναφορά και στην ευκαιρία της πόλης των Ιωαννίνων μέσε από την αξιοποίηση που προσφέρει η ένταξη του δήμου στις 100 ευρωπαϊκές πόλεις για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας ως το 2030.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ