Τρίτη 28.05.2024
More

  Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

  Οι εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Λύκειον Των Ελληνίδων Ιωαννίνων, ο Συρρακιωτών Ιωαννίνων, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων και το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του καινούργιου μυθιστορήματος του Ευαγγέλου Αυδίκου, Δρολάπι (Εστία 2023).

  Στην εκδήλωση που θα γίνει στα Ιωάννινα, στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά  Σφαγεία), τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, ώρα 7μμ., θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Κωνσταντίνος Καραβίδας, μέλος ΕΔΙΠ, Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Χριστόφορος Χαρατσάρης, Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν: Μαθητές/τριες του Λυκείου των Ελληνίδων Ιωαννίνων και η Κατερίνα Ζιώγα, γιατρός.

  Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος Δ.Σ του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων.

  Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η Τερέζα Γιάννενα, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, ο Ιπποκράτης Αλέξης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων και η Ερασμία Ζαβιτσάνου, Πρόεδρος Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων.

  Ο Βαγγέλης Αυδίκος, γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Συρράκο. Ακόμη, θεωρεί πατρίδες του όλους τους τόπους, στους οποίους υπηρέτησε τόσο ως φιλόλογος καθηγητής (Πρέσπα, Φλώρινα, Καστοριά, Λευκάδα, Βόνιτσα, Καναλλάκι) όσο και ως πανεπιστημιακός δάσκαλος (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα) αλλά και ως διοργανωτής του Θερινού Σχολείου Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου (Κέδρος Καταρράκτη Τζουμέρκων, Γέφυρα Πλάκας, Συρράκο, Άγραφα, Δυτική Φθιώτιδα). Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 21 επιστημονικές μελέτες, ενώ έχει επιμεληθεί 25 τόμους πρακτικών επιστημονικών συνεδρίων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ