Δευτέρα 23.05.2022
More

  «…σαν μια φορά», του Ηλία Μπουντούρη

  30 ιστορίες για παλαιά, ξεχασμένα επαγγέλματα που αναβιώνουν στις σελίδες ενός βιβλίου

  Ένας πραγματικός πλούτος πληροφοριών, μέσα από αφηγήσεις, αποτέλεσμα κοπιώδους έρευνας πολλών ετών, έρχεται στην επιφάνεια με το βιβλίο του Ηλία Μπουντούρη με τίτλο «…σαν μια φορά» που κυκλοφόρησε το 2020 από τις εκδόσεις Little Island. 30 μικρές ιστορίες, όπως γράφει ο συγγραφέας, με υλικό και πληροφορίες για τα παλαιά, ξεχασμένα επαγγέλματα, μέσα από τη δημιουργία της προσωπογραφίας κάθε επαγγελματία, που συνάντησε στην πολυετή του έρευνα και αναζήτηση.

  Ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρακολουθεί, όπως αναφέρει ο Ηλ. Μπουντούρης, την εξέλιξη του επαγγέλματος μέχρι την εγκατάλειψη ή την αντικατάστασή του από επαγγέλματα άλλης μορφής.

  Έτσι, στο βιβλίο έρχονται στο φως επαγγέλματα, όπως του γαλατά, του νερουλά, του φαροφύλακα, του πεταλωτή, της υφάντρας και τόσα άλλα, φέρνοντας στο σήμερα και ένα άρωμα μίας άλλης εποχής.

  Ο συγγραφέας του βιβλίου, Ηλίας Μπουντούρης, εικαστικός δημιουργός και σύμβουλος πολιτισμικής διαχείρισης μίλησε στο ITV για το βιβλίο του, το οποίο όπως αναφέρει, απευθύνεται και σε παιδαγωγούς, αφού έχει δομηθεί με τρόπο εύληπτο και κατανοητό, ώστε η γνώση που προσφέρει, να μεταδοθεί εύκολα στους μαθητές.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ