Σάββατο 02.07.2022
More

  Στο 70% ο εμβολιασμός των Υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό

  Μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχαν εμβολιαστεί 1200 υγειονομικοί σε σύνολο 1650 που έχουν δηλώσει

  Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% έχει ήδη φτάσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ΠΓΝΙ, με την πρώτη δόση του εμβολίου, σε διάστημα 10 ημερών από την περασμένη Τρίτη, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχαν εμβολιαστεί 1200 υγειονομικοί σε σύνολο 1650 που έχουν δηλώσει τη συναίνεσή τους να κάνουν το εμβόλιο, δίνοντας, όπως ανέφερε ο Γ. Φλούδας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ, το καλό παράδειγμα αφενός και στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την ασφάλεια του εμβολιασμού στο σύνολο του πληθυσμού.

  Όπως ανέφερε, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε περιστατικό αλλεργίας ή άλλων παρενεργειών στο υγειονομικό προσωπικό, προσθέτοντας ακόμη, ότι ακριβώς η εικόνα αυτή, έχει ενισχύσει το ενδιαφέρον και τις δηλώσεις έγγραφης συναίνεσης των υγειονομικών που είχαν κρατήσει αποστάσεις αρχικά από τον εμβολιασμό.

  «Είναι αλήθεια, ότι και μεταξύ των υγειονομικών υπήρχε ένα ποσοστό που αντιμετώπισε τον εμβολιασμό με επιφύλαξη, όμως η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει στην πορεία, γιατί και όσοι είχαν κάποιες επιφυλάξεις, βλέπουν και αντιλαμβάνονται, ότι ο εμβολιασμός είναι η πλέον ασφαλής διέξοδος από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε με την πανδημία», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

  Προβληματισμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

  Από την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού στην ηλικιακή κατηγορία των 85 ετών και άνω, ωστόσο οριστικές αποφάσεις για το εάν το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και για τον γενικό πληθυσμό στον ίδιο χώρο όπου και ξεκίνησε, στον 4ο όροφο δηλαδή της πρώτης πτέρυγας, δεν έχουν ληφθεί. Ο κ. Φλούδας σε δηλώσεις του μετέφερε τον προβληματισμό της κοινότητας των υγειονομικών, για το ενδεχόμενο να αναλάβει το ΠΓΝΙ έναν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που πραγματικά μπορεί να αναλάβει ως ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, σημειώνοντας πως θα πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλές παράμετροι, και κυρίως το ότι το νοσοκομείο θα κληθεί και πάλι αν χρειαστεί, να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος με ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας. «Αυτό που λέμε εμείς, είναι, ότι δε μπορεί το ΠΓΝΙ να σηκώσει ένα μεγαλύτερο βάρος καλύπτοντας ως εμβολιαστικό κέντρο ολόκληρο το νομό, γιατί εκτός από τα ζητήματα χωροταξίας, υπάρχει και η καθημερινότητα που θα πρέπει να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το προσωπικό, που ήδη έχει αυξημένες αρμοδιότητες και καθήκοντα».

  Μεταξύ των συζητήσεων που διαλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κερδίζει έδαφος η λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» ως εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Φλούδας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το ενδεχόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αφού υπάρχει μία και μοναδική οδός πρόσβασης από και προς τον ξενώνα, που εξυπηρετεί και το σύνολο των προσερχόμενων στο νοσοκομείο.

  «Ήδη έχουν ξεκινήσει επίσης οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Νιάρχου και το επόμενο δίμηνο, αναμένεται να φτάσουν στον κόμβο του νοσοκομείου, επομένως θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση από αυτήν που παρατηρείται σήμερα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ