Δευτέρα 18.10.2021
More

  Κεραμέως: Και για μαθητές Λυκείου η πλατφόρμα για τα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς

  Προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας

  Η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα διά ζώσης μαθήματα είναι προτεραιότητα, μετά το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών τη Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Παράλληλα, η υπουργός διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα στην οποία εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι θέλουν να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμη και για τους μαθητές Λυκείου, όταν επιστρέψουν στα σχολεία τους.

  «Ασφαλώς το Λύκειο είναι προτεραιότητά μας. Η Γ’ Λυκείου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, που έχω συζητήσει ήδη με την επιτροπή», δήλωσε η κ. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει «να σκεφτόμαστε και τα λειτουργικά ζητήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί της Γ’ Λυκείου διδάσκουν και στις άλλες δύο τάξεις. Οπότε δεν μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν διά ζώσης μαθήματα και τηλεκπαίδευση».

  Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα για τα τεστ κορωνοϊού, επεσήμανε ότι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών είναι εξαιρετική. «Θα απευθύνεται και στους μαθητές Λυκείου. Επειδή μας το έχουν θέσει οι ειδικοί, το έχουμε προβλέψει, προκειμένου να μπορούν να κάνουν τεστ και να έχουμε πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

  Η κ. Κεραμέως δήλωσε πως το υπουργείο είναι «απόλυτα έτοιμο», για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ειδικών σχολείων. Παράλληλα υπενθύμισε ότι σε ισχύ θα είναι νέα μέτρα, πέρα από αυτά που ήταν σε εφαρμογή στο προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων.

  Αυτό προβλέπει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών, όπως θα ορίσει η διεύθυνση του σχολείου, ενώ θα χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες είσοδοι των κτιρίων. Υπενθυμίζεται ότι για τη μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να στέλνουν SMS με τον κωδικό 4 στο 13033.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ