Κυριακή 24.01.2021
More

  «Υπήρξα και δασκάλα» της Αρ. Μαλάμη

  Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Υπήρξα και δασκάλα» παρουσίασε η δημοσιογράφος Αρετή Μαλάμη, γνωστή για τη μαχητική της διαδρομή στο στίβο της δημοσιογραφίας.

  Ελάχιστοι είναι εκείνοι που ξέρουν ότι η Αρετή Μαλάμη υπήρξε και δασκάλα.

  Η διδασκαλία δεν κράτησε πολλά χρόνια καθώς την κέρδισε η δημοσιογραφία την οποία και υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες.

  «Η εφημερίδα είναι Μινώταυρος, δεν σου αφήνει χρόνο για τίποτα. Σκέφτηκα όταν έδωσα τις εφημερίδες να γράψω ένα βιβλίο. Τώρα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποφάσισα να γράψω. Οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και γύρισα πίσω όχι στη δημοσιογραφία, αλλά στο «δασκαλίκι», κάτι που δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Αν θέλεις να πετάξεις τη σαΐτα της μνήμης σωστά στη ψυχή και αυτή ξέρει πώς να την πετάξει μακριά» είπε η κα Μαλάμη καλώντας το αναγνωστικό κοινό να το διαβάσει.

  Στο βιβλίο παρουσιάζονται κάποιες ελάχιστες «εικόνες» από τη ζωή στα χωριά της Ηπείρου, τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 1960.

  «Περιγράφω αυτή τη συγκεκριμένη δεκαετία, που εγώ υπηρέτησα σε τέσσερα πέντε χωριά του νομού Ιωαννίνων, και τις εμπειρίες μιας εικοσάχρονης, τότε, δασκαλίτσας που ερχόταν πρώτη φορά σε επαφή με αυτά. Αυτές τις εμπειρίες μου, που επηρέασαν βαθιά τη μετέπειτα ζωή μου και την κοσμοθεωρία μου, θέλησα να μεταδώσω στο πρώτο μέρος του βιβλίου μου. Εκεί κρύβεται το υφάδι της ζωής· στις εμπειρίες, των οποίων την υπεραξία αναγνωρίζω και σας καταθέτω, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο ανάγνωσμα» αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου που κυκλοφορεί σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της πόλης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ