Παρασκευή 01.03.2024
More

  Αναστολή εθνικών πρωταθλημάτων στο μπάσκετ

  Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την αναστολή διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων που βρίσκονται υπό την «σκέπη» της, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  Η απόφαση της ΕΟΚ δεν αφορά το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, καθώς αυτή η διοργάνωση ανήκει στον ΕΣΑΚΕ.
  Όπως επισημαίνεται, «η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις».
  Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
  «Οι εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας.
  Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις».

  Και στο βόλεϊ

  Με βάση τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις για κλείσιμο εθνικών και δημοτικών γυμναστηρίων, που επηρεάζουν την δυνατότητα προπονήσεων και τέλεσης αγώνων, η Ε.Ο.ΠΕ. αποφάσισε την αναστολή διεξαγωγής από σήμερα (12/3) έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και τελικών φάσεων πανελλήνιων πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, εκτός της Volley League που διεξάγεται από την Ε.Σ.Α.Π..

  Αναφορικά με τα πρωταθλήματα ευθύνης των ενώσεων σωματείων και τοπικών επιτροπών, η απόφαση αναστολής θα είναι των αντίστοιχων ενώσεων και τοπικών επιτροπών, ενώ οι ημερομηνίες λήξης των ομίλων του Β’ Εθνικής περιφερειακού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών και η α΄ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Αγοριών-Κοριτσιών Κ18 θα παραταθούν αντίστοιχα. Η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ