Δευτέρα 20.03.2023
More

  Αναβολή και στο Rock and Roll Hall of Fame

  Η ετήσια τελετή του Rock and Roll Hall of Fame, προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 2 Μαΐου στο Public Hall του Κλίβελαντ στην Πολιτεία του Οχάιο, αναβάλλεται λόγω του κορωνοϊού.

  Αν και προς το παρόν υπάρχουν μόνον τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Οχάιο, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μάικ ΝτεΟυάιν σχεδιάζει να διατάξει τον περιορισμό πολυπληθών συγκεντρώσεων.

  «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που ανακοινώνουμε την αναβολή της φετινής Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony» αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Rock and Roll Hall of Fame, Τζόελ Πέρεσμαν.

  «Η πρώτη μέριμνά μας είναι η υγεία και ασφάλεια όσων παραστούν και των καλλιτεχνών, και συμμορφωνόμαστε με την οδηγία των τοπικών αρχών και των αρχών της Πολιτείας καθώς και με τον κοινό νου. Προσβλέπουμε σε προγραμματισμό της τελετής σε νέα ημερομηνία και θα προχωρήσουμε σε σχετική ανακοίνωση το συντομότερο δυνατόν».

  Οι μουσικοί που θα «εισέλθουν» φέτος στο Hall of Fame είναι τα συγκροτήματα Nine Inch Nails, Depeche Mode, Doobie Brothers, T-Rex, καθώς και η Whitney Houston και ο Αμερικανός ράπερ Notorious B.I.G.

  Για να διεκδικήσει ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα μία θέση στο Rock and Roll Hall of Fame πρέπει να έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του single ή άλμπουμ τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος υποψηφιότητας.

  Οι φιναλίστ προκύπτουν από ψηφοφορία διεθνούς επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων εκείνοι που έχουν ήδη εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας.

  Παράγοντες όπως η μουσική επιρροή του καλλιτέχνη, το σύνολο του έργου του, η καινοτομία, το ύφος και η τεχνική, λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τον οργανισμό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ