Τετάρτη 22.09.2021
More

  Χαρδαλιάς: Γιατί ανακλήθηκε η απόφαση για τους φιλάθλους

  Ανάλυση της απόφασης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέλυσε χτες κατά την ενημέρωση για την πανδημία την ανάκληση της απόφασης για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

  Τα αποτελέσματα των ελέγχων των τελευταίων ωρών ήταν η αιτία για την απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακάλεσε την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής, που συμφώνησε με την παρουσία φιλάθλων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ολυμπιακού με Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ με Ομόνοια, μέσα στην εβδομάδα.

  Όπως εξήγησε, «τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο consesus» σχετικά με τη σταδιακή επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα, ότι «μπορεί να επιτευχθεί με απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες και τα μέτρα αυτοπροστασίας που είναι απαραίτητο να τηρούμε για να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά και με πρωτόκολλα και κανόνες που δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας τα οποία επιμελώς είχε εκπονήσει ομάδα εργασίας της Super League και είχαν ενδελεχώς συζητηθεί στις αλλεπάλληλες τεχνικές μας συσκέψεις στη διάρκεια της διαβούλευσης».

  Τόνισε ότι επρόκειτο για «σοβαρή πρόταση με πιλοτική αρχικά εφαρμογή αλλά και σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες που έτυχε και της αποδοχής των έμπειρων επιδημιολόγων μας».

  Αλλά τα δεδομένα όμως των τελευταίων ωρών, «η ροή των αποτελεσμάτων από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων».

  Την ώρα που καταγράφεται σταθερά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, που η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, προφανώς και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα όσο αξιόπιστα κι αποτελεσματικά κι αν φαίνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «αυτό θα έδινε σίγουρα το λάθος μήνυμα στην κοινωνία σε μια ώρα απόλυτης επαγρύπνησης, απόλυτου συναγερμού».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ