Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος – Προβληματισμός μετά την ισοπαλία στη Σιάτιστα

Προβλημάτισε ο ΠΑΣ με την απόδοσή του στο φιλικό (2-2) με Μακεδονικό Σιάτιστας αλλά το καμπανάκι ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό για τον ΠΑΣ το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με τον το Μακεδονικό Σιάτιστας έναν από τους αντιπάλους που θα συναντήσει στον όμιλό της η ομάδα, και αυτό για πολλούς λόγους. Το τελικό 2-2 δεν έχει και τόση σημασία γιατί τα φιλικά είναι για τους προπονητές και όχι για να πανηγυρίζουν νίκες οι φίλαθλοι, όσο γιατί οι Γιαννιώτες που είχαν πάρει φόρα στα φιλικά με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους πήραν μία γεύση από το επίπεδο των ομάδων της Μακεδονίας που θα συναντήσουν στο δρόμο τους στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Χρ. Ράπτη προβλημάτισε με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ειδικά μέχρι το ημίωρο του α’ ημιχρόνου που αγωνίστηκε με το βασικό σχήμα, αλλά ήταν αρκετό ένα φορτσάρισμα 15 λεπτών που ανέτρεψε το σε βάρος της σκορ και έκανε καλή εμφάνιση. Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα ήταν κακή με τους γηπεδούχους να δείχνουν μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που θα είναι σίγουρα δύσκολος αντίπαλος για όλους.

Το τελικό 2-2 ίσως και να αδικεί τους γηπεδούχους που έχασαν και πέναλτι (απέκρουσε ο Μπότσαρης) και άλλες κλασικές ευκαιρίες, με τον ΠΑΣ να δείχνει σαφώς επηρεασμένος από τις πολλές αλλαγές στο ημίχρονο.

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ράπτης μετά το τέλος του αγώνα στα τοπικά μέσα που κάλυψαν την αναμέτρηση, παραδέχθηκε πως η εικόνα της ομάδας τον προβλημάτισε, όμως η εμφάνιση αυτή ήρθε μάλλον την πιο κατάλληλη στιγμή, μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στα επίσης σημαντικά το ότι άφησε ανοιχτό το παράθυρο για μεταγραφές λέγοντας πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη μεσαία και την αμυντική γραμμή, δύσκολα όμως θα γίνει αυτό την τρέχουσα εβδομάδα.

Τα γκολ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 31’ με εξαιρετικό βολέ του Γκάργκα που νίκησε τον Μπανταβέλη. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε δύο λεπτά μετά με αυτογκόλ του Σεκουλίδη μετά από ενέργεια του Μπαλλά και πήρε προβάδισμα στο 36’ με έξυπνο τσίμπημα της μπάλας από τον Καφενζή μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά στη μικρή περιοχή. Ο ΠΑΣ έχασε και άλλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να διευρύνει το δείκτη του σκορ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι πάντως στο β’ ημίχρονο όπου δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του ΠΑΣ. Ο Μπότσαρης απέκρουσε πέναλτι του Μεντεκίδη που αστόχησε και στην επαναφορά αλλά στο 83’ ο Μακεδονικός έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Μπούρτσου έξω από την περιοχή που ξεγέλασε τον Μπότσαρη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ράπτης): Μπανταβέλης (46’ Μπότσαρης), Κιτσάκης (70’ Βέργος), Σίντος (70’ Ντεκουμές), Πότσης, Λαζαρίδης (70’ Γκόγκας), Καφενζής (70’ Τσιατούρας), Ζδράβος (70’ Κατερίνης), Μπελεβώνης (46’ Φούκης), Τζοβάρας (70’ Γκόγκος), Μπαλλάς, Σιατραβάνης (46’ λ.τρ. Πάνος)

Οι δηλώσεις

Ο κ. Ράπτης μεταξύ άλλων δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Το κακό ήταν ότι είδαμε κάποια λάθη που επαναλαμβάνονται, τα οποία είδαμε και στο παιχνίδι με τον Άρη Φιλιατών, κυρίως στην πρώτη ζώνη ανάπτυξης. Δουλέψαμε πολύ την προηγούμενη εβδομάδα πάνω σε αυτό, ωστόσο για 30 λεπτά δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Μετά το 30’ νομίζω ότι ανεβήκαμε και ήμασταν αυτοί που πρέπει να είμαστε. Εγώ επιμένω, όμως, και θα πω ότι με την Άρτα θα είμαστε έτοιμοι και θα μας βοηθήσει και το σημερινό παιχνίδι, να είμαστε εκεί που θέλουμε στην πρώτη αγωνιστική. Όλοι να κερδίζουν θέλουν, προφανώς και ο Μακεδονικός Σιάτιστας δεν είχε τίποτα να χάσει και όλοι το παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα περιμένουν. Ξέρουμε ότι ο κάθε παίκτης θα δίνει το 100% του εαυτού του κόντρα στον ΠΑΣ πρέπει να είναι κατανοητό σε όλους αυτό. Και το επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα και τα παιδιά το ξέρουν, ότι όπου και να πάμε αυτό θα αντιμετωπίσουμε. Θα έχει πολύ ποδοσφαιρικό ξύλο φέτος. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτό», σημείωσε.

Ο προπονητής του ΠΑΣ ρωτήθηκε ακόμη για την πρεμιέρα την Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» με την Αναγ. Άρτας.

«Ο κόσμος θα είναι εκεί, το ξέρουμε, θα στηρίξει κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα να τον κάνουμε να φεύγει από το γήπεδο χαρούμενος. Όποιος έρθει στο γήπεδο, να ευχαριστιέται αυτό που θα βλέπει και να φεύγει χαρούμενος. Θέλουμε μια ομάδα που θα μάχεται. Για μισή ώρα σήμερα δεν είμαστε αυτοί που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, για να ’μαστε ξεκάθαροι σε αυτά που λέμε. Με την Άρτα πρέπει να το κάνουμε από το πρώτο λεπτό, να μπούμε για μάχη. Πρέπει να μπούμε μέσα με πάθος, με ένταση, με καθαρό μυαλό και με καθαρό στόχο».

Οι αντίπαλοι

Ενδεικτική της νοοτροπίας με την οποία θα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα, ως το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, ήταν και η δήλωση του προπονητή του Μακεδονικού κ. Μαντζώλα.

«Να ευχαριστήσουμε την ομάδα του ΠΑΣ. Ήταν ιστορικό φιλικό για μας. Χαιρόμαστε που έχουμε μια τέτοια ομάδα στον όμιλο. Είναι γόητρο για όλες τις ομάδες να παίζουν αντίπαλοι με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Εύχομαι να φτάσει πάλι εκεί που ανήκει. Από εκεί και πέρα τα Γιάννινα είναι μια ομάδα με άλλες φιλοδοξίες σε σχέση μ’ εμάς, άλλους στόχους, οπότε το αποτέλεσμα σίγουρα με αφήνει ικανοποιημένο. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Προφανώς έχει άλλους στόχους, άλλο επίπεδο. Εύχομαι στα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, γιατί ο ΠΑΣ αξίζει για παραπάνω κατηγορίες. Θα είναι περαστικοί από την κατηγορία. Μέρα με τη μέρα θα γίνονται καλύτεροι. Θα παίξουμε μαζί προς το τέλος του α’ γύρου που θα είναι άλλες τότε οι ομάδες και διαφορετική η εικόνα».

Προβλήματα

Η ομάδα του ΠΑΣ ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της για το παιχνίδι της πρεμιέρας την Κυριακή στο ηπειρωτικό ντέρμπι με την Αναγ. Άρτας. Η προσοχή στρέφεται στην αποκατάσταση τραυματιών όπως του Σιατραβάνη που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο στη Σιάτιστα και του Μπαλλά που έχει ένα χτύπημα στον αστράγαλο. Μικροπροβλήματα αντιμετωπίσουν ακόμη οι Κολιοφούκας, Φερεντίνος, Τσιάμης και Μπάρλης, αλλά από σήμερα αναμένεται να μπουν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

Φέρνει κόσμο η Αναγ. Άρτας

Η διοίκηση της Αναγ. Άρτας στο μεταξύ με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό, ότι θα διοργανώνει εκδρομή για τους φίλους της ομάδας που θα θελήσουν να έρθουν στους «Ζωσιμάδες» για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ.

Δύο ιστορικές φανέλες. Δύο πόλεις. Δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές παραδόσεις. Ένα γήπεδο που έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές αυτού του ντέρμπι. Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, η Αναγέννηση δεν μπορεί να είναι μόνη της! Όλοι μαζί στα Γιάννενα!

Από τα μεγάλα παιχνίδια της δεκαετίας του ’70 μέχρι το σήμερα, αυτό το ζευγάρι κουβαλάει μνήμες, πάθος και μια ξεχωριστή θέση στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ηπείρου. Το 1973, μάλιστα, το ντέρμπι στους «Ζωσιμάδες» είχε διεξαχθεί μπροστά σε 13.000 θεατές.

Τώρα, περισσότερα από 50 χρόνια μετά, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Αναγέννηση Άρτας συναντιούνται ξανά σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και αυτή τη φορά… η ιστορία γράφεται από την αρχή», αναφέρει η ανακοίνωση της Αναγέννησης.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ