Παρασκευή 19.07.2024
More

  Με 200 επίλεκτους νεαρούς αθλητές η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης

  Αύριο το πρωί ανοίγει στην λίμνη Παμβώτιδα η «αυλαία» της 16ης Πανελλήνιας Κωπηλατικής Συνάντησης Ανάπτυξης, στην οποία θα λάβουν μέρος 200 αθλητές και αθλήτριες με 113 πληρώματα από 24 διαφορετικά σωματεία όλης της χώρας.

  Στα Γιάννενα θα διεξαχθούν, το Σαββατοκύριακο, οι αγώνες της α’ φάσης της Συνάντησης με οικοδεσπότη και διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Η Συνάντηση διεξάγεται με τη συνεργασία της ΕΚΟΦΝΣ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

  Σε δηλώσεις του με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων της Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης στην πόλη μας ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Νίκος Εξάρχου, υπογράμμισε πως «τα Γιάννενα αυτό το Σαββατοκύριακο καλωσορίζουν το μέλλον της ελληνικής Κωπηλασίας. Είναι παιδιά γεννημένα τα έτη 2010 – 12. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε τη χαρά να δούμε από κοντά τους μελλοντικούς πρωταθλητές Ελλάδος, Ευρώπης, Βαλκανίων, Παγκόσμιους και γιατί όχι και εν δυνάμει Ολυμπιονίκες».

  Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «όσοι θα έρθουν στην πόλη για τους αγώνες να φύγουν από εδώ με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και λαμβάνοντας τις ανάλογες εμπειρίες, ώστε να γίνουν στη συνέχεια οι μεγάλοι Έλληνες κωπηλάτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα και θα μας κάνουν ξανά περήφανους».

  Ερωτηθείς για τους πρώτους μήνες της νέας διοίκησης του Ομίλου, ο κ. Εξάρχου σημείωσε πως «είμαστε ευχαριστημένοι με το έργο που παράξαμε μέχρι τώρα, το οποίο έργο είναι η πραγμάτωση των στόχων που θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Θέλουμε μία ποιοτική αναβάθμιση του Ομίλου, ο οποίος δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο, αλλά ένα σύνολο πραγμάτων που πρέπει να διοικηθεί σωστά σε κάθε του επίπεδο. Θέλουμε όποιος κινείται στον χώρο αυτό να χαίρεται και να είναι ευχαριστημένος. Κύρια όμως έγνοια μας είναι η παιδική ψυχή, οι αθλητές μας. Προσέχοντας την παιδική ψυχή, θα έχουμε σίγουρα το καλύτερο αποτέλεσμα».

  Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, συνεχάρη και δημόσια τη νέα Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. «Έχω επιβλέψει προσωπικά όλους τους χώρους. Τα πάντα έχουν γίνει όπως πρέπει και ευελπιστώ πως οι αγώνες του Σαββατοκύριακου θα στεφθούν από απόλυτη επιτυχία. Μία επιτυχία που τη χρειαζόμαστε γιατί έχουμε νέα παιδιά τα οποία πρέπει να ξεκινήσουν στις σωστές βάσεις. Προχωράμε καλά λοιπόν και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε και μεγαλύτερες διοργανώσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Καρράς έκανε γνωστό ότι η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης έχει περίπου 200 συμμετοχές αθλητών, αριθμός μικρότερος σε σύγκριση με άλλες χρονιές, κάτι όμως που, όπως είπε, δεν έχει να κάνει με τον τόπο, αλλά με τη φουρνιά αρχαρίων κωπηλατών/τριών σε κάθε έτος η οποία δεν είναι σταθερή.

  Το πρόγραμμα

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο, Σάββατο, θα γίνουν προκριματικοί αγώνες με ώρα έναρξης τις 08.00 και επαναληπτικοί οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 11.00, ενώ την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ώρα 08.00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Οι τελικοί αγώνες σε όλα τα αγωνίσματα θα ξεκινήσουν στις 10.00 και με το τέλος της κάθε κούρσας θα γίνονται οι απονομές των μεταλλίων.

  Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις απονομές από τις εξέδρες των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα (μπροστά από το ΚΕΚΩΠ). Οι απονομές των μεταλλίων θα γίνονται στον ίδιο χώρο παραπλεύρως του πύργου τερματισμού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ