Παρασκευή 19.07.2024
More

  Πανελλήνιες: Κάτω από τη βάση έγραψε περίπου το 60% των μαθητών σε Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά

  Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ μπήκε σήμερα το μεσημέρι, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2024.

  Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και στατιστικά στοιχεία για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

  Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, περίπου το 60% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση σε Ιστορία, Φυσικά και Μαθηματικά.

  Μάθημα-Ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση

  Νεοελληνική Γλώσσα – 12,85%
  Αρχαία Ελληνικά – 40,90%
  Ιστορία – 59,87%
  Λατινικά – 34,32%
  Φυσική – 58,95%
  Χημεία – 32,64%
  Μαθηματικά – 58,37%
  Βιολογία – 32,25%
  Πληροφορική – 41,27%
  Οικονομία – 40,90%

  Σε επιμέρους στοιχεία, βαθμό από 0 έως 5 πήραν:

  Το 35,09% των εξεταζομένων στην Ιστορία
  Το 25,96% των εξεταζομένων στη Φυσική
  Το 32,30% των εξεταζομένων στα Μαθηματικά

  Να σημειωθεί ότι το πιο… βατό μάθημα φαίνεται πως ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, καθώς το 87,15% των μαθητών έγραψε πάνω από τη βάση.

  Η ανακοίνωση του υπουργείου:

  Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ: Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

  Β. ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ: Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

  Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

  Γ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ: Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

  Δ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ: Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ