Σάββατο 04.02.2023
More

  Με 48 συμμετοχές το 27ο Ηπειρωτικό Ράλλυ

  Με 48 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου το 27ο Ηπειρωτικό Ράλλυ, που διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΑ

  «Ο αγώνας μας έχει κερδίσει τις καρδιές των αγωνιζομένων». Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών στο 27ο Ηπειρωτικό «ΙΚΤΕΟ Autotest» Ράλλυ, το οποίο πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο.

  Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τον αγώνα, που δόθηκε στο ξενοδοχείο Epirus Palace, όπου θα γίνουν το απόγευμα της Κυριακής και οι απονομές, ο κ. Σαρηγιαννίδης ευχαρίστησε τους αγωνιζόμενους, που για μία ακόμη χρονιά τιμούν τον Ηπειρωτικό Ράλλυ με τη συμμετοχή τους, σημειώνοντας, βέβαια, ότι καταλυτικό ρόλο παίζουν και οι προσφερόμενες παροχές, από τη μεταφορά των αγωνιστικών αυτοκινήτων μέχρι τη δωρεάν φιλοξενία των πληρωμάτων.

  Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ ευχαρίστησε τον μεγάλο χορηγό του αγώνα, το ΙΚΤΕΟ Autotest, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης για τη συνδιοργάνωση και όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «βάζουν πλάτη για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση». Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του αγώνα, που φέτος είναι διήμερος, υπενθυμίζοντας ότι οι θεατές απαγορεύονται, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος, που για δεύτερη χρονιά δε θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση.

  Στο γεγονός ότι μια σημαντική αθλητική διοργάνωση συνεχίζεται παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, εστίασε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας, ο οποίος ευχήθηκε καλό αγώνα στα πληρώματα και συνεχάρη όλους όσοι βοηθούν. Σημείωσε, επίσης, ότι πρόκειται για μια διοργάνωση, που και την τοπική οικονομία βοηθά, και στην τουριστική προβολή της περιοχής συμβάλλει, κάτι που υποχρεώνει την Περιφέρεια Ηπείρου να στηρίζει το Ηπειρωτικό Ράλλυ αδιάλειπτα.

  Αρωγός του αγώνα είναι και το ΠΕΑΚΙ, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα βρίσκεται το Service Park. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Παντελής Κολόκας τόνισε τη στήριξη γενικότερα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάτι που αποδεικνύεται και από την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. «Ελπίζουμε αυτή η μερική επιστροφή στην κανονικότητα θα συνεχιστεί για να συνεχιστούν και οι διοργανώσεις αγώνων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Ο αγώνας αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου, μετά το 39ο Ράλλυ Κένταυρος, καθώς επίσης και του Επάθλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος, ενώ εντάσσεται και στο Ράλλυ Cup ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda.

  Σε σχέση με τον αγώνα της περσινής χρονιάς, τα αγωνιστικά χιλιόμετρα έχουν αυξηθεί σε 82,9 με 128,50 τα χλμ. των απλών διαδρομών, καθώς θα γίνουν δύο επιπλέον ειδικές διαδρομές.

  Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  Παρασκευή 2 Ιουλίου

  18:00-20:00 Τεχνικός Έλεγχος

  Σάββατο 3 Ιουλίου

  11:00-12:30 Τεχνικός Έλεγχος

  16:00 Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου ΠΕΑΚΙ

  16:28 Ε.Δ.

  18:16 Ε.Δ.

  Κυριακή 4 Ιουλίου

  09:50 Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου ΠΕΑΚΙ

  10:16 Ε.Δ.

  10:44 Ε.Δ.

  12:25 Ε.Δ.

  12:53 Ε.Δ.

  14:34 Ε.Δ.

  15:02 Ε.Δ.

  17:30 Απονομές νικητών στο ξενοδοχείο Epirus Palace

  Ο αγώνας γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης, καθώς και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, ενώ υποστηρικτές θα είναι το ΠΕΑΚΙ, το παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και η Photo R Press.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ