Κυριακή 25.07.2021
More

  Με επιτυχία ο 1ος Διεθνής Αγώνας «Εις μνήμην Σωτήρη Στάμου»

  Μια γιορτή της κωπηλασίας στην Παμβώτιδα

  Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα την Κυριακή το πρωί έγινε στην Παμβώτιδα ο 1ος Διεθνής Αγώνας «Εις μνήμην Σωτήρη Στάμου», τον οποίο διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με στόχο να δημιουργήσει έναν νέο θεσμό μέσω του οποίου θα τιμάται η μνήμη και η παρακαταθήκη του αείμνηστου προέδρου του.

  Σωματεία απ’ όλη τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και νησιά του Ιονίου έδωσαν τη μάχη της διάκρισης προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με τις δυνατές κούρσες που έκαναν τα πληρώματά τους στον στίβο της λίμνης, το κυριότερο όμως ήταν ότι δόθηκε η χαρά του ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας σε δεκάδες αθλητές νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν είχαν φέτος πολλές ευκαιρίες να δοκιμαστούν αγωνιστικά, λόγω της πανδημίας.

  Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΠΕΑΚΙ, εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν τις 14 συνολικά κούρσες που έγιναν στην Παμβώτιδα.

  Οι επιτυχίες

  Όσον αφορά στα αποτελέσματα, πολυνίκης του αγώνα αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με πέντε χρυσά, πέντε ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Δεύτερος σε μετάλλια ήταν ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας με δύο χρυσά, δύο ασημένια και τέσσερα χάλκινα και τρίτος ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης με δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια. Το κύπελλο του πολυνίκη απένειμε συγκινημένη στην Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου η κόρη του αείμνηστου Σωτήρη Στάμου Θέκλα Στάμου.

  Δηλώσεις

  Για ένα σημαντικό αγώνα, μέσω του οποίου αποδίδεται ένας ελάχιστος αλλά επιβαλλόμενος φόρος τιμής στον αείμνηστο Σωτήρη Στάμου και την προσφορά του, έκανε λόγο η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι..

  Παρούσα στους αγώνες ήταν η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, η οποία σε δηλώσεις της έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μακρά ιστορία και στις επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου, από τις τάξεις του οποίου έχουν βγει, όπως είπε, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Στη σημασία της διεξαγωγής διοργανώσεων στην περιοχή μας όπως ο 1ος Διεθνής Αγώνας «Εις μνήμην Σωτήρη Στάμου» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης, ενώ ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας έδωσε εκ μέρους του Δημάρχου Μ. Ελισάφ τα συγχαρητήριά του σε όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες, αλλά και στον Ν.Ο.Ι. για τη διοργάνωση. Ως εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΑΚΙ η Έφορος Αντωνία Κορτζή συνεχάρη τον Ναυτικό Όμιλο για τους αγώνες, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ