Σάββατο 08.05.2021
More

  Νοέμβριο και Δεκέμβριο οι εκλογές σε ΕΠΟ και άλλες ομοσπονδίες

  Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μετατεθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ.

  Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία ειδικά για το έτος 2020 οι εκλογές όλων των αθλητικών ομοσπονδιών θα διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους, δηλαδή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

  Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει:

  «Ειδικά για το έτος 2020 οι Γενικές Συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020».

  Συνεπώς, οι εκλογές στην ΕΠΟ, που ήταν να πραγματοποιηθούν στις 9 Οκτωβρίου, αναγκαστικά θα μετατεθούν για έναν μήνα μετά.

  Την ίδια στιγμή, υπό διαβούλευση θα τεθεί άμεσα και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που θα αλλάζει το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών (θα ψηφίζουν τα αναγνωρισμένα σωματεία) και από το οποίο θα εξαιρεθεί η ΕΠΟ -όπως δημόσια έχει πει ο Λευτέρης Αυγενάκης- καθώς προσκρούει στο αυτοδιοίκητο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ