Δευτέρα 28.11.2022
More

  Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων ετοιμάζεται για τους αγώνες

  Όλα έτοιμα για το ITF- Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ανοίγουν νέους δρόμους για το τένις

  Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά  μοιάζει με ταινία. Ξεκίνησε πριν 17 χρονιά από τα χωμάτινα γήπεδα της Γλυφάδας για να κατακτήσει το παγκόσμιο τένις.

  Στην ίδια δύσκολη πορεία και η Μαρία Σάκκαρη που επίσης γράφει την δική της ιστορία.

  Οι δυο αθλητές έχουν μπροστά τους πολύ δρόμο να διανύσουν και όλα δείχνουν ότι το όνομά τους θα απασχολήσει το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

  Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, Θεοδόσης Σίκαλος, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για το άθλημα η πορεία των δυο αυτών αθλητών, όπως και άλλων Ελλήνων αθλητών, καθώς προσελκύουν εκτός από την παγκόσμια αναγνώριση και πολλά νέα παιδιά στα γήπεδα του τένις.

  Ήδη, πολλά παιδιά στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο τένις. Ερωτηθείς για τα όσα πολλές φορές ακούγονται για το κόστος του τένις και τα περί «αθλήματος των αστών», ο κ. Σίκαλος ξεκαθαρίζει: «Το τένις είναι ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα! Χρειάζεσαι μια ρακέτα, μπάλα του τένις, ένα γήπεδο και έναν προπονητή για να σου δείξει τους κανόνες. Νομίζω είναι ξεκάθαρο πως ο καθένας μπορεί εφόσον το θέλει να παίξει τένις. Τα υπόλοιπα δεν ισχύουν».

  Με τέσσερις αθλητές του ΟΑΙ το ITF στα Γιάννενα

  Την ίδια ώρα,  ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων προετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχτεί την μεγάλη διοργάνωση του ITF.

  Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική διοργάνωση που την περσινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας και των απαγορεύσεων δεν είχε διεξαχθεί και τώρα επιστρέφει.

  Ο αριθμός των ITF που διεξάγονται στην χώρα μας είναι συγκεκριμένος. Στα Γιάννενα θα φτάσουν σημαντικοί αθλητές που επιθυμούν την νίκη και τους βαθμούς. Τέσσερις αθλητές του Ομίλου θα βρίσκονται ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

  «Θέλουμε τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο ΟΑΙ είναι για ακόμη μια φορά έτοιμος να υποδεχτεί τους αθλητές και να διοργανώσει τους αγώνες που είναι σημαντικοί και από τους οποίους έχουν περάσει η Μιχαέλα Λάκη και ο δικός μας Βασίλης Βαρδάκης.

  Η 16χρονη σήμερα Μιχαέλα είχε κερδίσει το ITF και την είχε βραβεύσει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Τώρα διαπρέπει, καθώς μετά το Roland Garros θα βρεθεί σε μια ακόμη κορυφαία διοργάνωση στο Wimbledon», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Σίκαλος.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ