Δευτέρα 03.10.2022
More

  Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

  Δύσκολη χρονιά για τους υποψήφιους- Τι είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής

  Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που διεξάγονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χιλιάδες μαθητές που πέρασαν μια δύσκολη χρονιά προετοιμασίας κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

  Τα θέματα που μπήκαν απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές με κλιμακούμενη δυσκολία. Οι εξεταζόμενοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο βαθμό που έχουν καλλιεργήσει την ικανότητα παραγωγής λόγου και είχαν προετοιμαστεί.

  Στις φετινές εξετάσεις συμμετέχουν λίγο περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι για να διεκδικήσουν τις 77.415 θέσεις εισακτέων που θα διατεθούν στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και εκείνες σε σχολές που εποπτεύονται από τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

  Η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25% με 30%, ωστόσο οι συνθήκες της καραντίνας έχουν επηρεάσει –ψυχολογικά και σωματικά– την προετοιμασία των υποψηφίων γεγονός στο οποίο αναφέρθηκαν όσοι μίλησαν στην κάμερα του Itv μετά την έξοδό τους από το εξεταστικό κέντρο.

  Για ακόμη μια χρονιά, έξω από το εξεταστικό κέντρο βρέθηκαν και γονείς που ζουν την δική τους αγωνία για την πορεία των παιδιών τους στις εξετάσεις.

  Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης, βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην έδρα του ενώ επισκέφθηκε και το 2ο Λύκειο που είναι ένα από τα 34 συνολικά εξεταστικά κέντρα.

  Όπως είπε η διαδικασία, παρά τις δυσκολίες όλης της χρονιάς, ήταν ομαλή. Τα παιδιά προσήλθαν με τις βεβαιώσεις τους και μπήκαν στις αίθουσες όπου λίγο μετά τις 9 το πρωί δόθηκαν τα θέμα των εξετάσεων. Συνολικά μετέχουν στις πανελλήνιες 2.297 υποψήφιοι ενώ μόνο ένας μαθητής βρέθηκε θετικός:

  «Αυτό δείχνει ότι εάν ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα μπορούμε να διεξάγουμε τις πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς προβλήματα. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία σε όλα τα μαθήματα. Προσπαθήσαμε και ελπίζουμε να έχουμε εξασφαλίσει από την πλευρά της ευθύνης μας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων», κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ