Τρίτη 16.08.2022
More

  Ολομέτωπη επίθεση στην Ομοσπονδία

  Εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC, Γ. Μάστακας

  Ευθείες βολές προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τη διοίκησή της, που δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο, στις βασικές και αυτονόητες υποχρεώσεις που έχει έναντι των σωματείων του αθλήματος και δη εκείνων που αγωνίζονται στις πρώτες εθνικές κατηγορίες εξαπέλυσε με δηλώσεις του στο ITV, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC, Γ. Μάστακας.

  Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν να προστεθούν στην επιστολή που απέστειλε ο μπασκετικός ΠΑΣ που προηγείται στη βαθμολογία της Α1 Γυναικών, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, προς την ΕΟΚ την οποία καλεί άμεσα να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία της κατηγορίας, ώστε να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή, τονίζεται στην επιστολή, θα αποφασιστεί η πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει προταθεί από τις ομάδες και που αντίστοιχο ισχύει για τις ομάδες της αντίστοιχης κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Σε διαφορετική περίπτωση, οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση ή αναβολή στη λήψη της απόφασης για επανέναρξη του πρωταθλήματος τη στιγμή που και η Πολιτική Προστασία και η ΓΓΑ έχουν τονίσει, ότι δέχονται να συζητήσουν το ενδεχόμενο επανέναρξης, αρκεί να τηρούνται τα προβλεπόμενα, θα οδηγήσει σε ματαίωση της αγωνιστικής δραστηριότητας και αυτονόητα, στην διάλυση των ομάδων, που ακόμη και σήμερα διατηρούν στις τάξεις τους, τις αθλήτριες, με τις οποίες έχουν συνάψει συμβόλαια.

  Ο κ. Μάστακας τόνισε, πως το πρόβλημα ενώ εμφανίστηκε εξαρχής πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό, είναι πολύ απλό ως προς την επίλυσή του, επιρρίπτοντας όμως ξεκάθαρα και αποκλειστικά την βασική ευθύνη στην διοίκηση της Ομοσπονδίας.

  «Ζητήσαμε από την αρχή να συζητήσουμε επί των περιθωρίων που η ίδια η Πολιτεία επιτρέπει, καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από τις ομάδες και δεν υπάρχει καμία απάντηση, γιατί στην Ομοσπονδία δε βρίσκουμε άνθρωπο για να επικοινωνήσουμε και να συνεννοηθούμε. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει και αυτό που ζητάμε είναι το απολύτως απλό και αυτονόητο. Να ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και των πρωτοκόλλων που ισχύουν και για το πρωτάθλημα των ανδρών», σημείωσε μεταξύ άλλων.

  Στην επιστολή του ΠΑΣ WBC αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:

  «Ο πρόδηλος σεξισμός εις βάρος των γυναικών μπορεί να φαίνεται πως εκλείπει, όμως, στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό, απλώς λαμβάνει χώρα υπογείως και καθίσταται λανθάνων, ιδίως σε ό,τι αφορά στην Α1 εθνική κατηγορία. Η γυναίκα δεν έχει τη θέση που δικαιούται σε αυτό το χώρο εργασίας και όποιοι νομίζουν ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν, εθελοτυφλούν. Το 2020, η Ελληνική Ομοσπονδία θεωρεί ακόμα ότι η γυναίκα είναι κατώτερο είδος από τον άντρα και έχει επιτρέψει τις ομάδες μπάσκετ των ανδρών να είναι επαγγελματικές, ενώ τις γυναικείες τις θεωρεί ερασιτεχνικές».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ