Κυριακή 23.06.2024
More

  Περίοδος ανακατατάξεων στον ΠΑΣ

  Οδηγός εξελίξεων θα είναι η επισημοποίηση της αποχώρησης του Ηρακλή Μεταξά από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα

  Οδηγός εξελίξεων θα είναι η επισημοποίηση της αποχώρησης του Ηρακλή Μεταξά από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του, σειρά θα πάρει ο σχεδιασμός και οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας για την νέα σεζόν.

  Η διοίκηση του ΠΑΣ όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, πρώτα θα ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή και στη συνέχεια θα περάσει σε μεταγραφές έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό έγινε πολύ αργά, σχεδόν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

  Στόχος και φιλοδοξία της διοίκησης φέτος, είναι ο νέος προπονητής να έχει στη διάθεσή του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας το μεγαλύτερο αριθμό του ρόστερ και στη συνέχεια, ανάλογα και με τις ανάγκες της ομάδας και τις δυνατότητες που θα υπάρξουν, να γίνουν επιπλέον μεταγραφικές κινήσεις.

  Στο θέμα του προπονητή, ο Θαν. Στάικος φέρεται να συγκεντρώνει πλέον περισσότερες πιθανότητες να αναβαθμιστεί σε πρώτο προπονητή και απόλυτο αφεντικό της ομάδας του ΠΑΣ, με την περίπτωση του Γ. Σταματόπουλου να μην έχει ναυαγήσει. Οι περιπτώσεις των Γραμμόζη και Αμανατίδη, επίσης της Γερμανικής σχολής προπονητών, δεν ισχύουν, κυρίως λόγω του κασέ τους, το οποίο δε μπορεί να προσεγγίσει ο ΠΑΣ.

  Προτάσεις ανανέωσης

  Στα μεταγραφικά, στάση αναμονής για τις απαντήσεις στις προτάσεις ανανέωσης και επέκτασης συμβολαίων τηρεί η διοίκηση με την περίπτωση του Ντομίνγκεθ να βαίνει προς συμφωνία για συμβόλαιο 1+1. Θετικές εξελίξεις φαίνεται πως θα προκύψουν για τον Γκαρντάφσκι, με την ελπίδα, ότι του χρόνου θα αντιμετωπίσει λιγότερους τραυματισμούς από φέτος, ενώ για τον Στάνκο, που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, μάλλον δε θα γίνει κίνηση ενεργοποίησης της ανανέωσης στο συμβόλαιό του για ένα ακόμη έτος.

  Κάργας και Καραχάλιος έχουν δεχθεί προτάσεις πρόωρης ανανέωσης, χωρίς να έχουν δώσει απαντήσεις, με τη φημολογία να θέλει τον αρχηγό να «ψάχνεται» για τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα.

  Ποιοι εξετάζονται

  Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της διοίκησης εδώ και αρκετό καιρό για να αποκτηθούν από τον ΠΑΣ και φαίνεται πως με κάποιους τουλάχιστον υπάρχει καταρχήν συμφωνία. Ο λόγος γίνεται κυρίως για τον Κιάκο από τον Ιωνικό, που έχει συμφωνήσει να μεταγραφεί στον ΠΑΣ. Έντονο ενδιαφέρον φημολογείται πως υπάρχει ακόμη από τον ΠΑΣ για τον Κόνραντ του Εργοτέλη, με τον Νίκο Μπαδήμα, που είναι προπονητής στην ομάδα να έχει δώσει εξαιρετικές συστάσεις για τον νεαρό επιθετικό, την περίπτωση του οποίου όμως κοιτά και ο ΟΦΗ. Ο ΠΑΣ θα αναζητήσει σίγουρα και τερματοφύλακα, με τον Κότσαρη να αποτελεί μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, όπως και του Μελίσσα, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό, για να πλαισιώσουν τον Σούλη, ο οποίος κατά τα φαινόμενα προορίζεται για πρώτος τερματοφύλακας του χρόνου.

  Η περίπτωση επιστροφής του Γιώργου Παμλίδη συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες επίσης, παρότι διαχρονικά, η διοίκηση του ΠΑΣ δεν είναι υπέρ των επιστροφών, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως έγινε με τον Κόντε, που αναμένεται να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ