Πέμπτη 11.08.2022
More

  PINDOS HISTORIC RALLY – Κάθε χρόνο μεγαλύτερο με περισσότερες συμμετοχές

  Αφετηρία και τερματισμός, τα Ιωάννινα, για τα υπέροχα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν τους λάτρεις του αυτοκινήτου σε παλιές εποχές

  Με 41 συμμετοχές εκ των οποίων οι έξι από το εξωτερικό, ξεκίνησε την Παρασκευή το Ιστορικό Ράλι Pindos, που συνεχίζεται και σήμερα για να ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου.

  Αφετηρία και τερματισμός για τα υπέροχα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν τους λάτρεις του αυτοκινήτου σε παλιές εποχές, αποτελεί η πόλη των Ιωαννίνων και η πλατεία Μαβίλη ειδικότερα, όπου το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του δημάρχου Μ. Ελισάφ δόθηκε η εκκίνηση.

  Ξεχωριστή συμμετοχή στο φετινό ράλι, όπως εξήγησε ο αλυτάρχης του αγώνα Σπύρος Μουστάκας, ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας, που μετέχει εκτός συναγωνισμού με τον αριθμό μηδέν, με το πλήρωμά του από τη Βουλγαρία να ζητά να λάβει μέρος στον αγώνα, για την εμπειρία της οδήγησης στις μοναδικές διαδρομές του αγώνα.

  «Ξεκινήσαμε δύσκολα, με 30 συμμετοχές, πέρυσι φτάσαμε στις 37 και φέτος είμαστε στις 41 συμμετοχές εκ των οποίων έξι από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο και την Ισπανία. Συμβολικά παίρνει μέρος και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, που ζήτησε να λάβει μέρος για την εμπειρία και το δεχθήκαμε εκτός συναγωνισμού. Θεωρώ, ότι με μεγαλύτερη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε στις 60-70 συμμετοχές, αν και στην Ελλάδα θεωρούμε, ότι δε υπάρχουν πολλά ακόμη περιθώρια για άλλα αυτοκίνητα. Έτσι, μιλάνε κυρίως για συμμετοχές από το εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Μουστάκας.

  Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Νικ. Τσόλης έκαναν λόγο στις δηλώσεις τους για έναν αγώνα που έγινε θεσμός, με τον δήμο Ιωαννιτών να στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις, που πέραν των άλλων ενισχύουν και την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

  Ο αγώνας ακρίβειας

  Ο φετινός αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την πόλη των Ιωαννίνων και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Τα πληρώματα καλούνται να διανύσουν περίπου 850 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 500 χιλιόμετρα σε ειδικές διαδροµές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν 250+ κρυφές χρονοµετρήσεις, µε ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήµατος χρονοµέτρησης της ANUBE Motorsport.

  Η χθεσινή ηµέρα περιελάμβανε διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου, συνέχεια στα Τζουμέρκα, για να καταλήξει το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο σκέλος της ημέρας, περιλαμβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη λίµνη των Ιωαννίνων, όπου και η τελική ανασυγκρότηση της ημέρας.

  Η τελική αναμέτρηση γίνεται σήμερα Σάββατο με την 3η διαδρομή στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου όπου περνώντας από Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, τα πληρώματα θα φθάσουν ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας κι εν συνεχεία θα περάσουν από την χαράδρα Αώου, Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ