Πέμπτη 11.08.2022
More

  Η επέτειος να γίνει καθημερινότητα

  Το μήνυμα του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης, Στεφ. Τζιμογιάννη, για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

  Την επιτακτική αναγκαιότητα ώστε η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και επίσης οι τοπικές κοινωνίες να συνεχίσουν να παίζουν το σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των εξαρτήσεων, επισημαίνει ο Στέφανος Τζιμογιάννης, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που έχει οριστεί η 26η Ιουνίου.

  Στο μήνυμά του ο κ. Τζιμογιάννης αναφέρει:

  «Την 26η Ιουνίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

  Η καθιέρωσή της παγκοσμίως καταδεικνύει αφ’ ενός την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος και αφ’ ετέρου στοχεύει στο να υπενθυμίσει σε ολόκληρο τον κόσμο πως έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας μας να αντισταθούμε σε αυτή τη μάστιγα των Ναρκωτικών.

  Η χρήση ουσιών από τους νέους της χώρας μας είναι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η συνειδητή συμμετοχή της κοινωνίας.

  Ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε μια περίοδο μακράς και μεγάλης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, παράγοντες που ενισχύουν τη χρήση εξαρτησιογόνων, η φετινή «επέτειος» κατά των ναρκωτικών έρχεται να αναδείξει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ολόπλευρη και συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

  Η ευθύνη της πολιτείας είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο, αν οι ίδιοι εμείς μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτόν τον εφιάλτη της νέας γενιάς, το πρόβλημα θα αυξηθεί.

  Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην πρόληψη των εξαρτήσεων είναι ο πλέον αποτελεσματικός, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας.

  Οφείλουμε λοιπόν να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε στον αγώνα της πρόληψης, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να γίνει από επέτειος, καθημερινότητα. Η πρόληψη μας αφορά όλους».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ