Παρασκευή 07.08.2020
More

  Τελούν εν αναμονή των οδηγιών για το άνοιγμα

  Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γνωστοποίησε οδηγίες για το πώς θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι.

  Σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να τηρείται η απόσταση μεταξύ των αθλούμενων ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα υγιεινής.

  Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

  Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ.

  Προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, που βρέθηκε μαζί με τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στη Λιμνοπούλα προκειμένου να δουν πως κινούνται οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων, έχουν οι αθλητές προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων ενώ αναμένουν να λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες για την χρήση των χώρων από το κοινό.

  Δεκάδες εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΕΑΚΙ για το πότε θα ανοίξουν για το κοινό οι χώροι άθλησης.

  Ετοιμάζονται για συνάντηση με τον υπουργό

  Ο κ. Κολόκας ξεκαθάρισε ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα και θα τηρηθούν οι οδηγίες ευλαβικά ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα θα πρέπει κάνουν όσοι θα έρχονται για άθληση στους δημόσιους χώρους.

  Παράλληλα, στάθηκε στην ανακαίνιση που γίνεται όλο αυτό το διάστημα στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας όπου αλλάζουν πολλά πράγματα και σύντομα η εικόνα θα είναι διαφορετική και σαφώς καλύτερη.

  «Βρήκαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αλλαγές που ήταν απαραίτητες καθώς αυτό το διάστημα και εξαιτίας της καραντίνας, οι αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί και έτσι δεν προκαλούμε ζητήματα σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία. Στο επόμενο διάστημα θα πάμε στην πρωτεύουσα προκειμένου να έχουμε συναντήσεις στο Υπουργείο για την προώθηση μιας σημαντικής πρότασης για την αναβάθμιση συγκεκριμένων χώρων στη Λιμνοπούλα αλλά και για να θέσουμε στον υπουργό και πάλι το θέμα του δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου. Η πόλη μας έχει ανάγκη από χώρους άθλησης και από αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις» είπε ο κ. Κολόκας.

   

   

   

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.