Δευτέρα 22.07.2024
More

  Το ενδιαφέρον στον τρόπο διεξαγωγής της SL2

  Στραμμένο στις εξελίξεις και τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της SL2 σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής αυτού, είναι το ενδιαφέρον του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως και των άλλων ομάδων που θα λάβουν μέρος στον αγωνιστικό μαραθώνιο της νέας περιόδου.

  Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όμως σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έδειχναν ότι είναι σχεδόν βέβαιη η διοργάνωση του πρωταθλήματος σε έναν όμιλο με 20-22 ομάδες, αυτό που πλέον κερδίζει έδαφος, είναι η διοργάνωση σε δύο ομίλους, όπως διεξήχθη πέρυσι και φέτος. Χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η τελική απόφαση, θα μπορούσε με μία πρόχειρη ματιά στα ονόματα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα και σε εκτιμήσεις για ποια λύση τελικά θα μπορούσε να είναι η προσφορότερη στον ΠΑΣ.

  Η λογική της διοργάνωσης ενός πρωταθλήματος με 20 ή περισσότερες ομάδες σε έναν όμιλο, από τον οποίο οι δύο πρώτοι θα κερδίζουν την άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα, δεν είναι και τόσο ελκυστική, με το σκεπτικό πως αρκετές ομάδες από την Αττική, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, αναμένεται να είναι ισχυρές με πρωταγωνιστικούς, τουλάχιστον στην αρχή, στόχους αλλά και με τις γνωστές «ιδιαίτερες» σχέσεις με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στον αντίποδα, η διοργάνωση ενός πρωταθλήματος σε έναν όμιλο των 10 ή των 11 ομάδων είναι ένα πρωτάθλημα εξπρές, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης, από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά δεν υπάρχουν οι ομάδες – φόβητρα που θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι έχουν εκ των προτέρων κάποιο πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΣ.

  Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν σήμερα, μόνο ως προς τα ονόματα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα γιατί η διαμόρφωση των ρόστερ, τα μπάτζετ κάθε ομάδας και οι στόχοι που θα θέσουν, θα είναι υπό την αίρεση της ίδιας της πραγματικής διάστασης των πραγμάτων, όσο θα πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος.

  Γεωργουλόπουλος και γενικός αρχηγός

  Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε υπάρξει κάποια ανακοίνωση της ΠΑΕ όμως είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις τόσο για τον προπονητή που θα είναι ο κ. Γεωργουλόπουλος και τους συνεργάτες του, όπως και για τη θέση του γενικού αρχηγού.

  Ενδέχεται πάντως να υπάρξει και κάποια έκπληξη και η επόμενη ανακοίνωση να μην αφορά στα παραπάνω ζητήματα, αλλά σε μεγάλη συμφωνία με χορηγό που θα στείλει ένα ξεκάθαρο στίγμα για τον ΠΑΣ της νέας χρονιάς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ