Τρίτη 21.09.2021
More

  «Together in Sport» με πολλά οφέλη

  Το πρόγραμμα προάγει τη συνεργασία ανήλικων προσφύγων με νέους από την Ελλάδα

  «Together in Sport» είναι το όνομα ενός νέου διεθνούς προγράμματος που προάγει τη συνεργασία ανάμεσα σε ανήλικους πρόσφυγες και παιδιά και νέους από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται  με τη συνεργασία της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Ομοσπονδίας (DOSB) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

  Στόχος του προγράμματος σύμφωνα με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής εκπαιδεύτρια και μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ κα. Ελπινίκη Μπάρκα είναι η ενίσχυση της συνοχής των τοπικών κοινοτήτων στην Ελλάδα στις οποίες διαμένουν ανήλικοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, μέσω της δημιουργίας ενός φάσματος αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους.

  Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές και προπονητές θα εκπαιδεύουν τα παιδιά σε διάφορες ομαδικές και ατομικές αθλητικές δραστηριότητες καθώς και σε δραστηριότητες αναψυχής. Ο αθλητισμός ενισχύει την κοινωνική συνοχή και προάγει αξίες, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η αλληλεγγύη και το πνεύμα ομαδικότητας.

  Η δράση αποτελεί ταυτόχρονα την πρακτική άσκηση σπουδαστών του Τμήματος «Προπονητής Αθλημάτων» και σε πρώτο στάδιο πιλοτικά θα γίνει εκγύμναση προσφυγόπουλων με δυνατότητα επέκταση και στην τοπική κοινωνία. Για την υλοποίησή του καταβλήθηκε έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σιαράβα, με τον Διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Αλεξίου.

  Η δυνατότητα παροχής άσκησης υψηλού επιπέδου σε σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος του Δημοσίου ΙΕΚ, εντάσσεται σε πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) στο οποίο μετέχει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αναπληρωτή του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κων. Σιαράβα» τόνισε η κα. Μπάρκα για να συνεχίσει λέγοντας ότι θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί όπως η  Πολυξένη Αργυτάκη (ΣΕΦΑΑ Αθηνών), ο Αντώνης Καμπάς (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) και ο Θανάσης Στρίγκας (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Στην υλοποίηση του προγράμματος καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν ο Δήμος Ιωαννιτών, ο ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και το ΠΕΑΚΙ.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ