Κυριακή 23.06.2024
More

  66χρονος αρνητής πέθανε από κορωνοϊό, αλλά οι συγγενείς του δεν το πίστευαν

  Νεκροψία ζήτησαν συγγενείς αρνητή, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο των Σερρών

  Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πρόκειται για έναν 66χρονο από τη Δράμα, ανεμβολίαστο, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, για περίπου μία εβδομάδα, στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια, που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

  Στους συγγενείς δόθηκε πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν, καθώς δεν πίστεψαν ότι αυτή είναι η αιτία θανάτου, ενώ είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR.

  Έτσι, άφησαν τον 66χρονο στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής.

  Όπως σημειώνει το GRTimes, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορωνοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

  Για τη διαδικασία μάλιστα, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό.

  Μόνο τότε οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

  «Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», μεταφέρει την εμπειρία του στο GRTimes, ο διευθυντής της κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ