Τετάρτη 31.05.2023
More

  Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ξεκινά η πορεία, μικρή ένταση στα Προπύλαια

  Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία, του κέντρου.

  Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας όπου αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

  Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα. ενώ ορισμένοι εξ αυτών έριξαν κάτω μια μοτοσυκλέτα αστυνομικού έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

  Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα: Τέσσερις χιλιάδες διακόσιοι (4.200) αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία , βρίσκονται επί ποδός.

  Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα προσομοιάζει με την προ Covid εποχή, με το πρώτο «crash test» να γίνεται και να φέρνει ικανοποίηση στα στελέχη της Κατεχάκης, στην επέτειο του Πολυτεχνείου .

  Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους προληπτικούς ελέγχους που μπορεί να καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο.

  Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία, του κέντρου.

  Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

  Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα droneS.

  Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

  Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας με στόχο να αποφευχθεί η χρήση κτιρίων ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ