Τετάρτη 16.06.2021
More

  Άμεσα τίθενται σε κυκλοφορία τα 500 νέα λεωφορεία

  Λόγω των κρίσιμων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και κατόπιν εντατικών προσπαθειών του υπουργείου Υποδομών, 500 νέα λεωφορεία θα τεθούν άμεσα σε κυκλοφορία στην Αττική.

  Οπως άλλωστε δήλωσε στο διάγγελμά του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου.

  Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη σύσκεψη που είχε με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, στις αρχές του νέου έτους επρόκειτο να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 500 νέα λεωφορεία στην Αθήνα, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

  Κατόπιν εντατικών προσπαθειών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το χρονοδιάγραμμα αυτό επιταχύνεται:

  Τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα έρθουν νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

  Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

  Πιο αναλυτικά:

  Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα.

  Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, έχουμε φτάσει να κυκλοφορούν 1.100. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 30%

  Μέχρις το τέλος Νοεμβρίου έρχονται σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 53%

  Μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 89%

  «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να επιταχύνουμε την παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου. Στόχος είναι όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους.

  Δεν ξεχνάμε όμως πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά», αναφέρει σε σχετική ενημέρωση το υπουργείο Υποδομών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ