Δευτέρα 25.10.2021
More

  Ανακοινώσεις για ΕΛ.ΑΣ. στα πανεπιστήμια από Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

  Προσλαμβάνονται 1.000 αστυνομικοί για τα πανεπιστήμια 

  Για το άνοιγμα των σχολείων, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την εισαγωγή στα ΑΕΙ θα ενημερώσουν αύριο από κοινού η οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

  Σύμφωνα με το ethnos.gr, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την διαβούλευση του νομοσχεδίου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος» θα κάνουν την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, σχετική ενημέρωση.

  Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΘ). Ωστόσο, αντιδράσεις καταγράφονται από τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς οι πρυτάνεις επιμένουν ότι το Σώμα πρέπει να υπάγεται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα και όχι στην Ελληνικά Αστυνομία.

  Αντιδρούν οι φοιτητές

  Σύμφωνα με το ethnos.gr, μέχρι στιγμής το Σώμα θα περιπολεί μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση «ύποπτων» ενεργειών θα επικοινωνεί με την ΕΛΑΣ και θα λαμβάνει οδηγίες για το πώς θα αντιδράσει. Μάλιστα, αναμένεται να προσληφθούν αστυνομικοί με διαδικασίες εξπρές και θα λάβουν εκπαίδευση όμοια με εκείνη των ειδικών φρουρών και επιπλέον εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα καθήκοντά τους. Όταν ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα γίνει και η σχετική προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την πρόσληψη περίπου 1.000 ατόμων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ