Τετάρτη 05.10.2022
More

  Απαγορεύεται η μετακίνηση εμπόρων από περιφέρεια σε περιφέρεια

  Από τις ‪23 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου‬, αναστέλλεται η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.  

  Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ενώ υπογραμμίζει: «Εγγυόμαστε την εφαρμογή των μέτρων όπως απαιτούν οι περιστάσεις».

  Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνεται ότι οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών οφείλουν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους με βάση όσα επιπλέον ορίζονται στην ΚΥΑ Β 943/20-03-2020. «Η μη συμμόρφωση με τις διατάξεις του πρώτου άρθρου της παρούσας επισύρει την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

  Όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς, από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παραγωγοί σε κάθε λαϊκή αγορά και πως κάθε πάγκος θα έχει απόσταση 5 μέτρων από τον επόμενο και υποχρέωση εναλλαγής ανά εβδομάδα. Επίσης πλέον τα σούπερ μάρκετ θα δέχονται έναν πελάτη ανά 15 τ.μ αντί 10 που ίσχυε ως τώρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ