Τρίτη 25.06.2024
More

  Χαρδαλιάς: Σήμερα ξέσπασαν 99 νέες φωτιές σε όλη τη χώρα -Ενεργές είναι οι 57

  «Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 σε όλη την επικράτεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς

  «Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε στην αρχή της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  Πιο συγκεκριμένα, είπε, «πως σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

  Μιλώντας για τη Βαρυμπόμπη, σημειώθηκαν 12 αναζωπυρώσεις σήμερα, ενώ η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε διαστάσεις πέρασε την εθνική οδό στο ύψος των διοδίων Αφιδνών όπου και ανακόπηκε άμεσα.

  Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στην περιοχή της φωτιάς για συντονισμό των δυνάμεων.

  Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε μια συνολική αναφορά των μηνυμάτων 112 που απεστάλησαν για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Παράλληλα, ο υφυπουργός σημείωσε πως η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, αλλά οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές. Και στην περιοχή αυτή έχει στηθεό το δεύτερο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

  Τέλος, στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά συνεχίζει να εξελίσσεται σε πολύ δύσβατα σημεία, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που έδωσε και για την περιοχή εκείνη ενημέρωση για τα μηνύματα 112, για εκκένωση οικισμών στο νησί.

  Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας η Κύπρος, με 40 πυροσβέστες στη Βαρυμπόμπη και 2 αεροσκάφη στην Κρήτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ