Δευτέρα 18.01.2021
More

  Χριστούγεννα: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο

  Η άρση του lockdown αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν, ενώ η παράταση αναμένεται να ισχύσει μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου   

  Ωστόσο, η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται το σχέδιο για τα σχολεία, την εστίαση, και το λιανεμπόριο με τους ειδικούς να παρουσιάζουν διάφορες εκδοχές για το άνοιγμα της οικονομίας.

  Οι πληροφορίες που επικαλείται το lifo.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει αύριο Παρασκευή την τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων, στους οποίους φέρεται να υπάρχει διχογνωμία για το πώς πρέπει να επανέλθει σιγά σιγά η κανονικότητα.

  Το «σχέδιο Χριστούγεννα» – Οι πιθανές ημερομηνίες

  • Στις 7 Δεκεμβρίου θεωρείται πιθανό να ανοίξουν τα μαγαζιά με τα εποχιακά είδη για να κινηθεί η αγορά για τα Χριστούγεννα
  • Στις 14 Δεκεμβρίου ίσως ακολουθήσει το λιανεμπόριο

  Πηγή προβληματισμού αποτελεί η εστίαση, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία στην επιτροπή για το άνοιγμά της.

  Ανοιχτό παραμένει και το αν και πότε θα ανοίξουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία με επικρατέστερο σενάριο να γίνουν μαθήματα στις 7 Δεκεμβρίου. Το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις συστάσεις των ειδικών και για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

  Δεν ανοίγουν ωστόσο κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, μπαρ. Την ίδια ώρα, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων έως 9 ατόμων.

  Oι Αρχές, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πάρτι σε σπίτια, εξετάζουν την εφαρμογή μετακινήσεων με SMS ειδικά για εκείνες τις ημέρες, μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ