Τετάρτη 10.08.2022
More

  Χρυσοχοΐδης για τις φωτιές: Τα εναέρια μέσα έχουν πετάξει ήδη διπλάσιες ώρες από πέρυσι

  Για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών και ιδιαίτερα σε εκείνο των Βιλίων ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο των Βιλίων, αλλά και για τις άλλες πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενημέρωσε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

  Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι σήμερα είχαμε 42 νέες πυρκαγιές ενώ για τα Βίλια τόνισε πως έχει αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στον οικισμό.

  Την κατάσταση δυσχεραίνει σε πολλά σημεία στην συγκεκριμένη περιοχή η απουσία οδικού δικτύου.

  Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Τη μάχη δίνουν 427 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα και 149 οχήματα.

  Ο υπουργός απάντησε και σε αναφορές της αντιπολίτευσης όσον αφορά τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

  Όπως διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τα εναέρια πέταξαν και σήμερα και «ήταν όλα αξιόμαχα και δυναμικά».

  Συνολικά επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Beriev.

  Ειδικά για το τελευταίο, υπογράμμισε ότι το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και οι κανόνες του κατασκευαστή ακολουθούνται κατά γράμμα.

  Υπενθύμισε δε ότι ένα παρόμοιο αεροπλάνο κατέπεσε στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες.

  Στη διάρκεια της περυσινής αντιπυρικής περιόδου τα εναέρια μέσα πέταξαν συνολικά 3.161 ώρες. Στη φετινή αντιπυρική περίοδο -και μέχρι σήμερα, έχουν πετάξει συνολικά 6.190 ώρες, δηλαδή διπλάσιες ώρες από πέρυσι.

  Τέλος, οι συλλήψεις για εμπρησμούς είναι ήδη «πάρα πολλές».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ