Πέμπτη 21.10.2021
More

  Διαφωνούν οι ειδικοί με το άνοιγμα εμπορικών κέντρων

  «Όχι» και στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής

  Δεν συμφωνεί η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην πανδημία, στο ενδεχόμενο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων αλλά και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου.

  Αν και οι πληροφορίες ήθελαν από Δευτέρα να ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και να χαλαρώνουν τα μέτρα για το λιανεμπόριο στην συνεδρίαση μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το σενάριο αυτό απομακρύνεται.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν να «παγώσουν» προς στιγμήν τις εισηγήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να δουν πως θα κινηθεί η πανδημία του κορωνοιού στη χώρα μας, καθώς τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ με πάνω από 800 διασωληνωμένους δεν ήταν ενθαρρυντικά.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί, σχετικά με το λιανεμπόριο, προτείνουν να συνεχιστούν οι αγορές με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες.

  Τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και επομένως δεν μπορεί να επέλθει χαλάρωση των μέτρων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ